dinsdag 17 augustus 2010

Met model

Ik was preceis toch iets té enthousiast geweest met het kleedjes maken (hier, hier, hier, hier, hier en hier). Al bij het valiezen pakken besefte ik dat je voor een reis van 9 dagen geen 12 jurkjes dient te maken als het kind ook nog t-shirts en rokjes heeft. Op de foto's merk ik dat ik er maar 3 gefotografeerd heb plus een ballonrokje met haltertopje en een slaapkleedje zoals hier.

O ja, bijna vergeten. Voor mezelf had ik ook een paar rokjes gemaakt. De beschrijving voor tricotrokjes vind je o.a. bij La Fille Hella. De zoektocht naar niet-effen tricot is echter niet alles. Ik vond dit stofke aanvankelijk wat te oma-achtig maar voel er me toch goed in. Tricotjes zijn zalig in het warme weer. Lekker luchtig en soepel. En ideaal met een zwangere buik.


Zwanger? Ah, ja, kijk hier eens. Naar het schijnt is mijn buik gigantisch. Toch als ik alle commentaar op straat moet geloven. Al meer dan een maand klampt iedereen me aan met de vraag of het niet voor een van dees dagen is. Ik heb nog meer dan een maand te gaan. Wat ga ik binnen een paar weken horen? Dat ik verzekerst al heel lang overtijd ben? Ja, mijn buik is een pak omvangrijker dan bij mijn vorige zwangerschap maar -hej!- ik kan hem toch niet intrekken of zo. Denken ze nu echt dat ik graag hoor dat ik er als een walvis uitzie?
En dan volgt onvermijdelijk opmerking nr 2. "'t Is een jongetje!" Soms roepen onbekenden dat van de overkant van de straat. "Ik zie dat want a. ge draagt naar voren, b. je hebt een ballonnenbuik (!) of c. je hebt een puntige buik (??)". In het begin wilde ik hun trots om hun helderzienheid nog de kop indrukken: "Ja, een jongetje maar bij mijn vorige zwangerschap droeg ik evenhard naar voren / had ik ook een puntige ballon en toen was het een meisje." Nu zeg ik gewoon vriendelijk "Jaja, een jongen" en stap door.
Hierbij beloof ik plechtig nooit nog aan zwangeren te zeggen dat ze er zo dik uitzien dat ze precies op het punt staan te bevallen en val ik hen niet lastig met opmerkingen over het geslacht dat afleidbaar is uit de vorm van hun buik. Dat tweede heb ik nooit gedaan maar aan dat eerste heb ik me wel eens schuldig gemaakt...

20 opmerkingen:

 1. Dat groentje is heel mooi!
  Tja, ik moet ook stoppen met naaien voor de Dochter. Vandaar dat ik nu op hemdjes ben overgeschakeld. Misschien zijn bloesjes voor jou een optie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig allemaal. Een kledingsstuk zegt toch zoveel meer op model he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oontje, hemdjes zouden ideaal zijn want binnen een dikke maand staat er hier een jongetje voor de deur en dat arm schaap heeft nog niks. Drie onderhemdjes voor wanneer hij 1 is heb ik gepimpt en dat is het. Zelfs een wikkeldeken blijft hier liggen bij gebrek aan jongenskatoentjes.
  Maar hemdjes, da's een stap te ver. Dat doet me denken aan knippie-burda-... odersteboven keren, vloeken op de onvolgbare lijnen van de patronen, overtekenen van patronen, vloeken op de beschijvingen, knoopsgaten, mouwen, en andere ondoenbare zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. great model :)
  - im so impressed of your craftmanship!
  Hugs, Hilde Iren

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk, ik kan alleen maar zeggen geniet van je zwangerschap. Het is maar zo'n korte periode op een mensenleven en wat ze ook zeggen van je buik...Een zwangere vrouw, ik vind het heel mooi!
  grt, Helmi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. niet te doen gij, 12 kleedjes seg (maar ze zien er goed uit he)
  en ja, jongenskatoentjes, niet simpel
  maar hey: vanop je rug: geen zwangerschap te bespeuren hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou nu heel graag met je ruilen en nog even genieten van zwanger zijn en het o zo leuke vervolg erop!
  jouw buik ziet er prachtig uit! Evenals de jurkjes en rokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind eigenlijk dat je er gewoon heel leuk zwanger uitziet.
  Geen walvis en geen jongenspuntbuik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog zo'n fijne die ik vaak te horen krijg: 'Weet je zeker dat het er maar 1 is?' Nou na drie echo's zal de dokter dat wel weten toch!?

  Gewoon genieten van die prachtige buik! (de mijne zal binnen 2 weken verdwenen zijn en ik ga 'm zeker missen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja zalig he, tricot rokjes!
  Ik heb mij nooit gestoord aan opmerkingen over dikke buik, naar voren, links of rechts. Maar ik heb er ook nooit een geheim van gemaakt of het een jongen of meisje was.
  Nog veel genieten he, van de baby-in-de-buik!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij mij waren de zwangerschappen identiek en de buiken ook, toch heb ik een zoon en een dochter. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, ik had geen idee. Gefeliciteerd - alvast voor binnenkort.
  En prachtige rokjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bij de Chien Vert vind je mooie bedrukte tricots,oa tricots van Fragile. Geniet nog van je zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tiens, ik ga daar af en toe (gisteren en eergisteren nog gordijnenstof gaan kopen) en ik heb daar nog nooit mooie tricot gezien. Zeker geen van Fragile. Allez, daar moet ik volgende keer naar vragen. Merci voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En wat ik al hoorde: Zeker weten dat het er geen twee zijn?
  Enne dat van dat het vast voor morgen is hoorde ik de laatste (=5e!) keer al in de vierde maand.
  Ik vind u heel schoon en nog niet echt dik!
  Zó!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie jurkjes en rokjes en een hele hele mooie buik! En wat het wordt? Een kindje, toch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh ... een baby op komst!

  Spannend.

  Laat ze zeggen wat ze willen, ze hebben er geen verstand van ...
  Wat er in zit komt er wel uit
  en hopelijk is dat een gezonde spruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Miss Stik,

  wat leuk al die kleinen jurkjes.Soooo lief.

  groetjes send you Conny

  BeantwoordenVerwijderen