donderdag 17 juni 2010

Halter
Ik zag eergisteren een prachtig halterjurkje bij Polkadotjes. Ik had hetzelfde modelletje ook al gezien bij Vlijtige Vink.

Hier een simpeler exemplaar, in topjesversie. Absoluut niet zo mooi (in de verste verten niet) als de exemplaren van de links hierboven. Maar simpel + uit een scheefgewassen, oud t-shirt (h&m knipt zijn stof niet altijd recht waardoor t-shirts na enkele wasbeurten redelijk paraplu staan).

Patroontje van hier. Ik heb diezelfde maten genomen maar nog niet getest. Dit keer was de dochter vriendelijker dan met de pofbroek waar ik nog moet over bloggen ('Mama, NIKS meer maken, he'). Nu was het 'Nu niet aandoen maar het is wel heel mooi'. Daarmee kan ik me verzoenen. Toevallig heb ik met dit topje ook eenprobleem opgelost waar ik vaak mee kamp: ik maak en koop afzonderlijke stuks die ik mooi vind maar kan ze niet dragen omdat ik niks heb dat er bij past. Toen het af was bedacht ik dat dit toch wel perfect past bij het polkodotcirkelrokje dat ik eerder maakte. Dus toch nog een ensembleke...

Er staat ook een link in naar een tutorial voor biais te maken zonder het apparaatje en een filmpje met dezelfde tutorial. Niet getest maar lijkt mij perfect: vanaf nu kan ik ook fijnere biais maken zonder en nieuw toestelletje te kopen.
Ter info even de maten:
Biais van 6 mm = strook stof van 13 mm knippen
12mm > 25mm
18mm > 36mm
25mm > 48mm
50mm > 96mm
Ik heb mijn biais niet schuin geknipt want 1) het moet toch niet meerekken want geen bochtenwerk en 2) anders liepen de dotjes in een raster en niet geschrankt.

Edit: het past. Een volgend exemplaartje mag wel ietskes korter en smaller. 

4 opmerkingen:

  1. Ha, ik had ook al zitten kijken naar dat mooie jurkje bij Polkadotjes en Vink. Maar dit vind ik ook erg leuk! En het geeft me goesting om ook eens te proberen, ik ben wel geen held in het naaien van t-shirtstof maar ik zal toch eens ergens moeten beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het origineel is niet in t-shirtstof maar in een katoentje. Ik dacht gewoon dat dat iets comfortabeler is en ik had hier toch een lelijk t-shirt liggen.

    BeantwoordenVerwijderen