donderdag 22 juli 2010

Haltertjes


Ik heb wat kleedjes gefabriceerd voor het warme vakantieweer binnen een paar weken. De halterhype draait op volle toeren: eerst Vink, dan Meisjesmama en hier eveneens haltertjes.
Die slak en het vogeltje op de wittekes zijn mijn dochters keuze. Twee oude t-shirts heb ik stuk geknipt en er een applicatie op gestreken. Ik (euh, 'we') hebben die gevonden tijdens de zoektocht naar kleinen brol om in een I-spy-bag te steken. Kleinen brol moest te koop zijn in een groten brol-winkel. Zijnde Wibra. Toch aan de kassa even mijn incognito-zonnebril opzij geschoven om dat rek met opstrijkapplicaties te bekijken.

Foto met model volgt wel nog eens (wanneer ze er zin in heeft).

10 opmerkingen:

 1. Oh ik heb net ook een versie gemaakt volgens jouw link. Ben eens benieuwd of het goed past!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi Mooi Mooi!
  Weer een idee erbij ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen zin in wassen, Miss Stik?
  Gewoon heel veel jurkjes maken. Ik ken dat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh waauw, die slak rocks, allen naar de wibra! Wat een vlijt zeg, zo'n stapel jurkjes mijn mond valt open van bewondering!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, super zeg, slim, veel kleren, veel keuze!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en welk patroon heb jij gebruikt ? of is dat uit de losse hand ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veerle, ik heb in een oud bericht al eens gelinkt naar het patroontje, hier: http://miss-stik.blogspot.com/2010/06/halter.html
  Dat is wel de topjesversie. Ik heb er nu kleedjes van gemaakt. Trouwens, aan dat patroontje heb ik gaandeweg wat moeten sleutelen want de verhoudingen waren niet optimaal. Indien je ook maat 86/92 nodig hebt, meet ik deze exemplaren wel eens na. Bovendien is de achterkant bij het origineel niet echt geslaagd. Nu heb ik de biais helemaal door laten lopen en ook de rekker achteraan zit erin verwerkt.
  Nog even wachten op beter weer om mét model te zien. Maar ik vind het echt een super patroontje.
  Ik ben nu aan het experimenteren om het met stoffen lintjes te doen ipv biais, zoals bij Vink. Kwestie dat er toch enige variatie in haar vakantieoutfit zit ;-)
  E&M: was doen is niet erg. Ophangen en weer afhalen door de regen en weer ophangen en afhalen en weer ... vind ik wel vervelend. Trouwens, die kleedjes gaan super rap hoor! 1 dutje om stof te knippen en de biais te maken. En nog een dutje om ze in elkaar te steken. Enkel bij de nieuwe stofkes omzomen was buiten de dutjestijd gerekend. Recup t-shirts hebben gelukkig al een zoom.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zeg! En wat een collectie! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mooie foto vind ik. Al die kleedjes aan de lijn.. Super. En ik ben toch net als E&M verbaasd dat jij dat zo snel kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh kan je eens een foto van de achterkant maken? Mijn versie was niet zo denderend gelukt. Te groot vanvoor en vanachter. Gelukkig had ik het voor kleine zus gemaakt en is grote zus er nu mee lopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen