donderdag 29 juli 2010

Raglan-slapertje

Een tijdje geleden maakte ik een slaapkleedje naar dit patroon. Behalve dat ik gigantisch gevloekt heb op dat smockwerk dat niet lukte, vond ik ook de mouwtjes niet echt geslaagd. Raglan-mouwen vind ik leuk, maar ze stonden wat paraplu, als vleugeltjes naar boven te wijzen.
Het idee om een ander raglan-slaapkleedje te maken was wat uit mijn gedachten gegaan tot ik hier terechtkwam. Wat doorgeklikt en ik zag dit. Fijn toch, mouwtjes in een contrasterende stof. Dit keer heb ik mijn wiskundige wederhelft (en ik heb het hier niet over mijn eigenste linkerhersenhelft) ingeschakeld om de mouwtjes te doen kloppen. En het lijfje is opnieuw een toepassing van mme zsazsa's eeuwige cirkelrokje. Dit keer in 1/4-variant.
De zelfkant van deze stof vond ik leuk genoeg om zo te gebruiken. Maar ik had niet genoeg stof om beide mouwtjes langs een kant te knippen en dus heeft de ene mouw witte en de andere rood-blauwe rafels. 
Eigenlijk vind ik het wel leuk zo, zelfs overdag.

12 opmerkingen:

 1. Errug leuk!
  interesse om je gebruikte afmetingen online te zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je krijgt van mij een award! Kijk voor meer info op m'n blog. Ik kom regelamatig bij je kijken.
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk!! Zo'n kleedje wil ik ook wel eens maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tof, alleen dat woord wiskunde hoor ik niet zo graag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt, Poppie? Ik was op school niet zot van wiskunde. Ik had er ook geen hekel aan maar ook niet dat ik het speciaal leuk vond. En dat wiskundige en het logisch nadenken is nu net een van de dingen die ik net leuk vind aan stikken. Maar af en toe schakel ik dus wel de echte wiskunidge brains in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supercute! Echt heel erg schattig. Wat een heerlijkheid zo'n kleine menske hierin te zien ronddartelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schattig hoor. Ik zag laatst een soortgelijk patroon op www.ikatbag.blogspot.com. Eh, hier dus:
  http://www.ikatbag.com/2009/08/summer-dresses-3-raglan-sleeve-dress.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat van Ikat ben ik ook tegengekomen maar die mouwtjes. Iek! Het is hetzelfde patroontje als dat van Indietutes en heeft dus hetzelfde probleem: de vleugelende mouwtjes. Met een elastiek erin is het geen probleem maar als je het moutje zo wil laten valt het niet mooi.

  BeantwoordenVerwijderen