maandag 2 mei 2011

Ik ging nog es naar de marktErg lang geleden dat ik nog zo'n massa stof op de markt kocht. Al enkele maanden vind ik niet veel meer. Af en toe een stofje maar niet meer van die 'slagen'. Tot vorige vrijdag. Een van de 1 euro kramen verkocht lappen stof. Véél tricot vooral.
Aan 1 euro per meter. Lap 1 werd nagemeten (1,5m) maar toen hij zag hoeveel stof ik er aan een hoog tempo uithaalde werd hij wat moe om alles te meten. Ik zag hem tellen: 1,5 euro, 2, 3, 4, ... Alhoewel alles minstens 1,5 meter was (sommige stoffen zelfs 3) kwam ik op een totaal van 13,5euro voor 13 lappen. Amai, dit was echt wel een ferme vangst.
Van boven naar onder: seersucker (denk ik, zo voelt het), een katoen/sythetische mengeling, linnen, ruitjeskatoen en veel tricot. Nu heb ik ECHT wel geen plaats meer in mijn kast. Dringend tijd om zachte broekjes te maken en zomerse kleedjes.

14 opmerkingen:

 1. amaai, hier op de markt is er gewoon al geen stoffenkraam meer te vinden! Toen ik in Antwerpen werkte, kon je wel nog naar de markt met een couponnenkraam, maar nu ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw, waar was die Markt? In Houthalen misschien?
  Goede vangst voor een kleine prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, da's een supermooie vangst!
  Bij ons vind je geen goedkope stofjes op de markt, je mag al blij zijn als er 1 stoffenkraam is...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog steeds de markt van Schaarbeek (vrijdagochtend). Maar, het is belange niet altijd zo. Vorige zomer vond ik heel veel maar tijdens de winter was er zowat niets. En tijdes de grote vakantie zijn er erg veel marktkramers op reis, dus da's zeker geen goeie moment om te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. plaatsgebrek ... haha ... ben blij dat er nog dames zijn met plaatsgebrek om hun stoffenvoorraad op te bergen. Mijn probleem is gelukkig van de baan, tijdelijk dan toch, maar hopelijk toch voor langere tijd ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een vondst! Een nieuwe lading stoffen = materiaal voor heel veel ideetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohhhh, leuke stofjes. Topvangst!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukzak!! ;)
  Misschien een leuke tip: stoffenspektakel komt dit jaar nog eenmaal naar België dacht ik.

  Groetjes
  Eline S.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Stevige buit! :)
  Ik denk nog regelmatig aan ons gezamenlijk bezoekje, dat was zo een leuke ochtend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie vangst alweer! vooral leuke tricotkes vind ik moeilijk om vinden. ik ga af en toe nr de zuidmarkt. ma tis chance hebben of ze iets leuks hebben! nog een tip: sommige v die marktkramers hebben ook een winkel (met nog meer keuze). Ik heb van één verkoper eens het adres gekregen omdat ik zoveel kocht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja he, Janina. We hebben toen niet veel gevonden (wel wat verloren) maar ondanks de oververmoeide dochter was het heel fijn.
  Action Girl, klopt. Ben jij ook een Brusseles?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ahaa! ik ga ook nog eens gaan (terug uit vakantie)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nele, het is het kraam dicht bij mij, waar ze vaak skai hebben. Ze hadden er vorige week veel linnen. Laat iets weten moest je gaan.

  BeantwoordenVerwijderen