dinsdag 27 april 2010

Ik ging weer eens naar de marktNiet (alleen) om jullie jaloers te maken even een blogje, maar vooral om fijn nieuws te melden: het kraampje met de Modastoffen kan je ook op zondag bezoeken aan het Zuidstation. Tot een uur of 1. Hij staat volgens hem aan Hotel France en Hotel Agenda (?) en een of andere cinema. Ik zou het zelf niet weten waar dat is maar vermoedelijk bij de andere stoffenkramen. Dus naast de bloemen- en plantenkramen 'achter' het station (tja, heeft dat station wel een voor- en achterkant?).

Vrijdag snel-snel voor een doktersbezoek nog even langs de markt geweest. Gecheckt hoeveel centjes ik bij had en alles opgesoupeerd aan vier Moda-stofkes (de onderste), een ander stofje dat ik herkende (mijn dochter heeft er al een rokje in van The (Crazy) Ones. En die retro-bloemetjes heb ik enkele maanden geleden al gevonden - ook op de markt - bij een tweedehandskraam. Nadien passeerde ik nog een heel mooi katoentje maar ik had geen 3 eurootjes meer voor een meterke. Al een chance, ook zij staan aan het Zuid. Reden te meer om een van de volgende zondagen vroeg uit mijn kot te komen.

25 opmerkingen:

 1. Het mag dan uw bedoeling niet zijn, ik ben toch stikjaloers :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh.... ik denk dat we moeten verhuizen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooh leuk! Waar is die markt dan wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leve de markt! en wat zeg je 3€ voor een metertje van dat schitterende retro-stofke, leve leve leve de markt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Harvest, nee, 1€ voor dat oude sjaaltje. Rest 6€.

  Liesel, nog steeds de markt van Schaarbeek van vrijdagvoormiddag. Maar (minstens een deel van) die verkopers staan ook op de Zuidmarkt op zondagvoormiddag.

  Marijke, hahaa, da's net mijn bedoeling mensen naar Brussel te doen trekken ;-)

  Janina, 'stik'jaloers, fijne woordspeling :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een buit zeg!! zo'n mooie stofjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh, wauw, zo'n schone dingen! Staat die daar nog op 't middaguur? Zou ideaal zijn, kan ik mijn pauze daar efkes pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En nu zijn we heel nieuwsgierig wat dat allemaal gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Woehoe, cool! Ik ga zondag richting Zuidmarkt! Leuke stofjes, zenne!
  En nee, dat station heeft is een en al voor- en achterkant! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. in de tijd dat ik nog in schaarbeek woonde, nog geen jaar geleden, had ik nog geen stikmachien en liep ik de stoffenkraampjes voorbij... Nu woon ik er niet meer en ben ik stikjaloers op je vondsten :-((

  BeantwoordenVerwijderen
 11. is dat aan het victor hortaplein tussen die 2 grote nieuwe buildings ? op de zuidmarkt bedoel ik dan
  hmm anders eens een zondagmorgend treinen naar brussel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik kom net van K&G, via de Brabantstraat, en kocht een regenjaske voor 5€, en ik dacht "ik moet deze vrijdag echt nog eens gaan kijken naar de stof op de markt". Ja dus, met al uwe reclam gaan de prijzen nog opslaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben Miss Stikjaloers! Wat een mooie stofjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn! Weer een idee voor een volgend zondags uitstapke. Ben al vaker op de zuidmarkt geweest, maar naar stofkes heb ik er nog nooit gekeken. Merci voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mamasha, in Schaarbeek tot 12u30. De Moda-man begint wel al voor 12u stilaan zijn spullen in te pakken. (Je merkt dat ik vroeger op vrijdagvoormiddag vrij had, he, ik ging toen vaak naar de markt.) Op zondag aan het Zuid iets langer.

  Jipie, goed mogelijk. Eens ik er ben zou ik ze wel vinden, maar het station linken aan een plattegrond is onbegonnen werk. Ik vind dat zo een ingewikkeld bolwerk. 't Is vlak bij de planten.

  Nele, ik zou beter zwijgen he, straks lezen die stoffenverkopers hier en weten ze al aan wie ze hogere prijzen moeten vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. alweer naar de markt!?! Ik wil ook! :( stuur die mannen eens naar Limburg met hun "kraampke" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. iedereen vind altijd zo leuke stoffen op leuke marktjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoii,

  Ik heb je het carnaval stokje toegeworpen. Dus laat maar komen die verkleed outfits!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. We gaan naar Brugge (woensdag t/m vrijdag) heeft iemand nog een tip voor een stoffenmarkt/winkel?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lelie,
  Ik heb nog nooit carnavalskleren gemaakt. Gek ook om zo'n stokje te bedenken wanneer ik al over de zomer mijmer. Ik mijn jeugdjaren maakte mamalief mijn carnavalsoutfits.
  Als het van mijn dochter afhangt zou ik zeer gauw een brandweermanspakje moeten maken. Maar da's nu niet iets waar ik van popel om het te maken. Of een tafeltent, dat zou ze ook wel heel fijn vinden. Maar zo naaiwerken op grote schaal (meters rechtdoor stikken) is niet zo mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een goeie vangst, die laatste blauwe heb ik laatst ook gekocht!! Leuke blog trouwens ik kom zeker snel weer terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik ben vandaag naar de markt én naar de chien vert geweest, zag 2 keer hetzelfde stofke maar de 2de prijs was het dubbele van de eerste. hoe doen die dat?
  ik vond ook de tirettenmadam en kan er precies wel inkomen dat ze gestresseerd is, daar staan constant 15 madammen door elkaar te roepen of ze dit en dat nog heeft. mits wat geduld (of zelf opdringerig worden) wél een goed kraam. allé tafel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nele, wat gevonden, behalve ritsen?

  Ik wou ook nog naar de Chien Vert nadat ik mijn dochter van school afgehaald had. Zij verkoos de speeltuin en ze heeft gewonnen. Voorlopig nog niet geweest dus. Hopelijk geraak ik er dinsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. niks speciaals, wat garen en knoopjes met een poes op
  en stof bij de moda-man, ik zie nu dat ik de helft van wat jij toont ook heb gekocht. En ook een meer jongensachtig stofke, dat is wel niet simpel vind ik.
  ik snap nog wel steeds niet welk kraam je bedoelt naast de kerk met 1€ stof en vettige ça va?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik ben benieuwd naar dat jongensachtige stofke.

  Het is ongeveer ter hoogte van die school (een franstalig atheneum?). Als je van het gemeentehuis stapt richting kerk op de linkerkant. Vroeger hadden ze enkel een geopende camionette, nu hebben ze veel keus.

  BeantwoordenVerwijderen