donderdag 19 januari 2012

A piece of wok

Een zoetzuur sausje voor in de wok is echt een eitje. Vergeet dus die potten en maak het simpel zelf op 123.
Terwijl je kip of tofu wokt samen met uien en paprika (en mini maiskolfjes als je er zin in hebt, bamboescheuten, wat selder, ...) meng je in een kommetje per persoon 1,5 eetlepel azijn, 1,5 eetlepel ketchup en 1,5 eetlepel suiker. Da's dus een 'troistiersrecept', zoals ne quatrequart-cake. Wanneer je wokmengsel bijna gaar is pers je een teentje (of meerdere) uit in de wok en voeg je wat ananasblokjes toe. Wok je in een westerse wok, dan mag je sausje mee doorwarmen, rechtstreeks in de wok (watch those eyes, met de azijnlucht). Heb je een echt, dus plaatstalen exemplaar, dan liever niet. De patina gaat er immers af met waterachtige bereidingen. Dus verwarm je de saus in de microgolf en meng je achteraf in de opdienschaal.

Nog iets. Ik heb heel trouwe lezers. Daarvoor dank. Zelfs ondanks dat maandelange sputterende bloggedrag. Maar echt gehoorzaam zijn ze niet. Ik heb het even nagekeken. Minder dan 1% van hen die de stemoproep hebben gelezen hebben voor me gestemd.
Wees gerust, je kan het nog steeds goedmaken. Hier het linkje.

7 opmerkingen: