Een zoetzuur sausje voor in de wok is echt een eitje. Vergeet dus die potten en maak het simpel zelf op 123.
Terwijl je kip of tofu wokt samen met uien en paprika (en mini maiskolfjes als je er zin in hebt, bamboescheuten, wat selder, ...) meng je in een kommetje per persoon 1,5 eetlepel azijn, 1,5 eetlepel ketchup en 1,5 eetlepel suiker. Da's dus een 'troistiersrecept', zoals ne quatrequart-cake. Wanneer je wokmengsel bijna gaar is pers je een teentje (of meerdere) uit in de wok en voeg je wat ananasblokjes toe. Wok je in een westerse wok, dan mag je sausje mee doorwarmen, rechtstreeks in de wok (watch those eyes, met de azijnlucht). Heb je een echt, dus plaatstalen exemplaar, dan liever niet. De patina gaat er immers af met waterachtige bereidingen. Dus verwarm je de saus in de microgolf en meng je achteraf in de opdienschaal.
Nog iets. Ik heb heel trouwe lezers. Daarvoor dank. Zelfs ondanks dat maandelange sputterende bloggedrag. Maar echt gehoorzaam zijn ze niet. Ik heb het even nagekeken. Minder dan 1% van hen die de stemoproep hebben gelezen hebben voor me gestemd.
Wees gerust, je kan het nog steeds goedmaken. Hier het linkje.
Dag 7: De 2 laatste toppen
4 weken geleden
Ik had wel gestemd hoor! ;)
BeantwoordenVerwijderenElinemien, dan behoor jij dus tot die bijna ene procent :-)
BeantwoordenVerwijderenIk ook! Ik ook! ;-)
BeantwoordenVerwijderenIk behoor ook tot dat ene procentje.
BeantwoordenVerwijderenMaar tis wel beter dan omgekeerd: 1% van MIJN bloglezers is euh... een paar benen ofzo? Een arm en een hoofd?
Ik heb ook een bevestigingsmail gekregen dus ook gestemd.
BeantwoordenVerwijderen開倉柴灣倉申請新蒲崗貨倉雲主機主機代管種類獨立主機寄存代理收費筲箕灣倉網站中文免備案
BeantwoordenVerwijderen