woensdag 19 oktober 2011

Ik leef nog

Wat is dat lang geleden zeg.
Ik had de voorbije maanden geen zin in bloggen en blogs lezen. Die avonden waar ik voor de pc zat en me zat te vergapen aan prachtige spullen waren soms frusterend. Ik stikte te weinig en kreeg een verkeken beeld. Wanneer je 10 prachtige stiksels per avond ziet heb je het gevoel dat je gewoon een luie doos bent want je hebt die week ochotte maar 1 rokje gefabriceerd. Natuurlijk, dat die tien maaksels van tien verschillende mensen waren, ontging me zo een beetje. Nog erger waren al die tutorials. Mijn Deliciouslijst bevat honderden to-do's. Mooi gesorteerd en voorzien van een uitgebreide lijst tags. Maar waar beginnen? Het pinterestgebeuren heb ik bewust aan me laten voorbijgaan.

Dus heb ik de hele blogwereld hier een hele poos verwaarloosd.
Maar intussen is mijn stiktafel eindelijk opgekuist en ik zit mijn stoffenkast uit te mesten. Maar, god, wat een werk is dat. Dit had ik duidelijk onderschat. En zou ook die patronen ook nog eens in plastic mapjes moeten steken en ordenen. En alle reststofjes en te vermaken kringwinkelkledij eens bekijken.

En het is ook weer plezant wat te stikken zonder te denken dat ik ook nog 1001 andere dingen op mijn lijstje moet zetten. Dus zijn het hier gewoon cirkelrokjes, raglanpulletjes en ander oninventief spul.

Maar ik ben er dus nog.

26 opmerkingen:

 1. Leuk dat je er nog bent! En je verhaal is heel herkenbaar ;) I'm back to!
  Liefs Juliette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amen!! Zo herkenbaar. En ik die dacht dat dat aan mij lag :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, goed dat je er nog bent! Maar dat 'oninventief spul' kan soms eens een totaal ander licht op een stofje of een modelletje werpen en dus eigenlijk toch best interessant zijn. Toon gerust wat je maakt, je kan er anderen alleen maar mee inspireren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben blij dat je er nog bent. Oprecht contentement.

  En wat jij wilt doen, dat moet jij doen. Al de rest mag je doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig, je bent weer terug! En het is heel herkenbaar; een hoofd vol ideeën maar er komt veel te weinig uit mijn handen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar :-)
  Maar 't moet niet altijd inventief zijn toch? Je moet toch gewoon doen waar je zin in hebt? Ik denk ook soms iets à la "zou ik daarover wel bloggen, ze hebben dat al wel elders gezien", maar he, da's toch niet erg? Herhaling kan ook plezant zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We misten jou wel! Goed dat je er nog bent!
  En blogland heeft als doel plezant zijn, niet een extra stressfactor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een rokje per week en niet content zijn... Pff, die lat ligt te hoog hoor! 95% van mijn vriendinnen heeft nog nooit ook maar een sjaal zelf gemaakt voor zichzelf of hun kinderen en wat zou het?! Het is voor de leuk hoor!
  Succes er weer mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Yep, dat kennen we. Aan pinterest ben ik ook bewust niet begonnen, bang dat ik alleen nog maar zit te kijken naar wat ik ooit zal maken :-) Alleszins welcome back! Wij popelen om al die oninventieve maaksels te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zoals bovenaan door velen al gezegd: herkenbaar. Ik volg zoveel blogs, de mensen maken zoveel leuke dingen en ik kan begot amper iets maken, nog meer frustrerend! ik ben al blij als er iets deftigs van onder de naaimachine komt, maar bon, ne mens moet ergens beginnen he! (en ik maak bewust geen echte to do lijstje van alles wat ik nog wil maken, want zoveel papier heb ik niet, ik maak die in mijn hoofd en gezien ik half dement ben, vergeet ik den heft heel rap, zo hou ik de lijstjes kort! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heel herkenbaar met twee kleine kindjes!! Het moet idd nog leuk nog...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oef. Ik kwam hier af en toe piepen. Maar nooit nieuws. Ik ben content dat het "dat" maar was: teveel schoons op't net.Komt gerust bij mij eens zien, ge voelt u op slag een volleerd stikster ;) Maar aan dat laatste moest ge eigenlijk niet twijfelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk dat je weer terug bent!
  gewoon lekker alles in je eigen tempo..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oef, ik ben dus niet de enige bij wie de moed in de schoenen zakt als ze zoveel leuke maaksels ziet van anderen..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lekker gewoon je eigen tempo volgen, en enkel dat doen wat je graag doet, als het een verplichting is de fun eraf.
  En iets wat je zelf maakt hoe simpel of hoe veelvuldig het op blogland verschijnt, het blijft altijd origineel, hoe dan ook.
  Ik heb lange tijd geen zin meer gehad in naaien, maar door het onstaan van blogs kreeg ik echt weer zin, en hoewel ik jaren zelfgemaakte kinderkledij gemaakt heb, hoeft dat voor pubers niet meer; dus hou ik het nu bij zelfgemaakte cadeautje gecombineerd met een bon, een cadeautje en dat is altijd wel leuk om doen. En waaarschijnlijk hebben we allemaal onze momenten wel eens dat het niet hoeft, moet ook kunnen. Maar ik ben wel blij dat je terug bent want ik volg je heel graag en hou echt wel van je stijl ( zoals je stoeltje, echt een topper).
  Een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heerlijk om te lezen dat iemand anders ook zo onzeker wordt van al dat moois op Internet! En dat uit de reacties blijkt dat eigenlijk iedereen dat heeft! Blij dat je er weer bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha! Je bent er nog!!
  De fruitmatjes lijken in smaak en zoetheid een beetje op die van Nature Addicts, maar ze zijn dunner. Volgens mij heb je niet perse heel veel appels nodig hoor. Ik gebruikte een halve liter moes, de ene keer peer met appel, een andere keer appel met druif en ook eens alleen peer. Alledrie waren lekker, peer was favoriet bij de kinderen :-) Als je 'fruit leather' bij google invult zie je nog meer recepten. Voor als je tijd hebt :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn dat je er nog bent!
  Ik vraag me ook wel eens af hoe sommigen dat doen. Met kinderen, drukke banen en een druk sociaal leven -zie alle zelfgemaakte cadeau's- die in rap tempo voorbij komen.
  Mij lukt het niet, dus geniet ik maar van al het moois dat anderen maken en droom ik van een weelderige productie van mijn hand... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo herkenbaar! Maar hey, kijk eens wat je allemaal al zelf hebt gemaakt, petje af! Doe gewoon waar je zin in hebt , dat is nog steeds het leukste :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik herken het helemaal! Ik hou ervan om een idee traag groot te laten worden in mijn hoofd, en door de overvloed aan toffe naai-ideetjes blokker ik ook soms een beetje.
  Mijn remedie? Laptop uit, muziekje aan en helemaal mijn goesting doen. En Pinterest? Negeren jong, dat zijn echt teveel prikkels ineens!
  Je blijft toch bloggen he!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Fijn om u gisteren nog eens te zien! En ik weet wat er mis was: uw kapsel is veranderd (langer en donkerder bruin, misschien door uw zwangerschap?) en volgens mij droeg je vorige keer een (rode) bril, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super herkenbaar!!!! Ik vind het zo leuk om die blogs allemaal te lezen.... maar daardoor voel ik mezelf ook zo'n kluns die niks doet... Behalve dan 5 kindjes grootbrengen, maar dat vergeten we idd maar even ;-)

  Groetjes,Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen