vrijdag 15 oktober 2010

90 Minutes-kruippakje

                                                                                                      Naar oude gewoonte weer
                                                                                                      hoofdloze foto's. Ik durf niet te 
                                                                                                      beweren dat ik consequent ga
                                                                                                      blijven...


Volgens de tutorial van Dana, maar met beentjes. Gemaakt van twee t-shirts die toch niet gedragen worden.
En er gaan er nog veel volgen. Niet dat tijd te veel heb. Of dat ik niks anders te stikken heb. Maar 't is van moetens.

Hij slaagt er nl. in zo'n 4 tot 5 keer per 24u zijn volledige outfit te beplassen. Niet een paar drupkes, maar soms tot aan zijn polsen. Langer dan drie uur laten we overdag nochtans niet tussen de verversingsmomenten. 's Nachts zet ik mijn wekker er niet voor maar dan wordt hij zelf wel wakker door zijn natte kleren en beddengoed. Ik denk dat zijn eetlust navenant is.
Horendol word ik ervan. Overdag verveelt het mij maar 's nachts word ik er (stomme woordspeling) echt pissed van: in een koude slaapkamer een afgekoelde baby zitten uitkleden, die armpjes door mouwsgaten prutsen, en dan nog zo stom zijn body's gekocht te hebben met lange mouwen waardoor die armpjes nog moeilijker door de mouwsgaten te krijgen zijn. Gevolg: een droge maar heel wakkere baby.
Zolang kledij maar droog is, is ze bruikbaar. Dus draagt hij overdag ook pyjama's en 's nachts t-shirts en broekjes. Ik wurm hem in te kleine kleedjes en hij slobbert in te grote kleren. En ik voorzie dat ik de komende dagen/weken veel van die kruippakskes mag fabriceren.
Twee nachtelijke, een ochtendelijke en één of twee overdagse omkleedsessies leveren zo'n 15 outfits na drie dagen op. Dat is een massa in aantal, maar eens verdeeld over witte, bonte en donkere was geeft dat maar kleine hoopjes. In geen geval een wasmachine mee gevuld. Terwijl de klerenvoorraad er snel door is. Ik ben nog niet zo zot om twee keer per nacht alle lakens te gaan aftrekken (ja, hij slaapt in het ouderlijke bed) want tetra-doeken en fleecejes zijn makkelijker te wassen.
Ik ben zo danig wanhopig dat ik hier een uiterst belachelijke oproep ga doen: kan iemand me zeggen welk merk luiers het minstens 3,5u uithouden zonder lekken? Onze wasbare luiers hebben we nog niet durven bovenhalen. Ik vrees dat die na een half uur klaar zijn voor de was.

44 opmerkingen:

 1. Dit is echt een fantastisch mooi kruippakje! Zo tof.
  Ik denk dat je gewoon wat moet experimenteren met merken luiers..? Hopelijk niet te veel, want dat kost natuurlijk wel wat. Thijs werd ook altijd nat in Pampers. Met die van 't Kruidvat was dat direct opgelost. Maar ik heb 't ook al omgekeerd gehoord. Zou wat van de bouw van je kindje afhangen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, dat is wel heel vervelend. Ik heb er geen last van met plas, maar wel met poep. Tot op de bovenarmen soms. Ik heb ook al vanalles geprobeerd maar kom toch steeds weer terug bij Pampers. Ik vond die van het Kruidvat dan weer niet goed...Zal ook wel van baby tot baby verschillen zeker? Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een tof kruippakje. En met zo'n "plassertje" in huis heeft mama weer wat om handen hé! Ik ben niet meer zo op de hoogte van luiers, waarschijnlijk is het aanbod alweer drastisch veranderd sinds ik het laatste pak kocht. Maar mijn schoonzus die wel nog kleine ukjes in huis heeft zweert bij de luiers van het Kruidvat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn je pampers ook helemaal vol na 3 uur, of is het gewoon dat ze slecht opnemen? In het laatste geval zou ik toch de wasbare luiers proberen. Ik vind dat die super absorberen en alles goed binnenhouden (al hebben wij wel niet zo'n grote plasser), terwijl wij bij wegwerpluiers (zowel pampers als twee ecologische merken) altijd lekken hadden (wel met bv-poep, en niet met plasjes).
  Veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cornelie, ze zijn loodzwaar. Met de eco-merken bedoel je Moltex en Nature? Allebei ook al geprobeerd... Misschien heeft hij gewoon grotere exemplaren nodig? Dat gaat er wel zielig uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grotere exemplaren zijn het proberen waard, maar het mag ook niet gapen aan de beentjes, anders krijg je daar weer problemen.
  En als ze echt loodzwaar zijn na 3 uur, dan moet je het misschien toch overwegen om vaker te verversen? Beter dat dan telkens het mannetje volledig te moeten omkleden.
  Hier ook vanalles geprobeerd met de drie. Tevreden over Pampers, maar ook over het huismerk van de Colruyt. Bij die 'groene' merken van de BioPlanet hadden wij dan weer altijd natte kleertjes...
  Maar euh... hele mooie pakjes maak je wel. Misschien niet leuk voor jou, maar het mannetje ziet er wel fantastisch uit in zijn vespa pakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ik me herinner van mijn zoontje, is dat alles zeker mooi naar beneden moest zitten, want anders hadden we hier gegarandeerd een bijna droge pamper en een natte buik :-)
  Bij mijn dochtertje had ik ook plots last van steeds weer natte kleertjes en ik ben toen ook overgestapt op een grotere maat. Zolang dit aansluit aan de beentjes kan dit misschien helpen.
  Ik gebruik nu pampers van den aldi, en ben daar eigenlijk wel tevreden over.

  Groetjes,

  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Balans tot nu toe: kruidvat en aldi eens proberen.
  Van die grotere maat lijkt logisch.
  Oontje, ik maak hem nu al wakker om te verversen. Als hij niet genoeg slaapt door die luiers krijg ik misschien een heel lastige baby in de plaats. Dan nog liever vaak omkleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier had ik altijd miserie met de borstvoedingskaka-pampers... tot ik de wasbare bovenhaalde! Wel met een flinke boostlaag hennep of bamboe.

  Heel leuk kruippakje! Met een overlock?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk pakje heb je gemaakt, daar zal hij vast heel veel plezier van hebben.
  Wat LanderElla ook al zegt; het is heel belangrijk bij jongetjes dat hun p.lassertje naar beneden zit anders is de luier droog maar zijn de kleertjes nat..
  Wij gebruiken pampers, kruitvat en huggiesluiers. Net wat er in de aanbieding is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. en toch naaien met zo'n kleine baby in huis, straf is dat !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja dat vind ik ook! Straffe mama ben jij! Supertof kruippakske!
  En hier geen tips voor zichzelf beplassende zonen maar ik lees geïnteresseerd mee...je weet nooit he!
  Ik vond de pampers van de Lidl de allerallerbeste, maar ik heb wel nog nooit een zoon gehad, misschien is dat toch anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oei. geen wegwerpervaring hier. klinkt vervelend zeg. en de wasbare met een extra inlegger? of tips sprokkelen op één of ander babyforum?
  succes ermee! wel een tof kruippakske!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi is dat vespa pakje!!! Hij heeft meteen de allercoolste brommer op zijn buik staan. Hoe tof is dat niet!?

  Wat de pampers betreft: wij hadden ook problemen met onze zoon, maar dan op latere leeftijd. Wij waren heel tevreden over de pampers van 't Kruidvat (daar heb (had?) je ook een maxi formaat in, die zijn iets dikker en gebruikten wij 's nachts) ook van die van de Lidl zijn wij heel tevreden. En die zijn nog goedkoper.
  Pampers vinden wij hier maar niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik en mijn schoonzussen hebben een hele studie over de beste pampers gedaan, en wij zweren bij liddl pampers. Kwalitatief even goed als pampers (veel beter dan die van 't kruidvat) en nog goeikoper ook. Liddl rules.
  Tof pakske trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wij gebruiken hier alleen maar pampers, in alle andere merken blijven ze niet droog. Die pampers absorberen zo goed! Heb nooit meer doorgelekte baby's ;)
  Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. die van de kruitvat deden het goed bij ons en ook die van nature's die je bij de etos kunt kopen. diepe buiging voor dat kruippakje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi kruippakje.
  Wij gingen ook voor de lidl pampers. Onze katoenen waren een hel, soms was het na een halfuurtje al bingo!
  En wij deden 's nachts soms twee pampers over elkaar aan.
  Veel succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wij hebben allee nog maar pampers gebruikt, en zijn daar best content van, we hebben nog nooit een plaslek gehad. Maar mijn osteopate vertelde dat de luiers van Kruidvat de beste prijs-kwaliteitsverhouding hadden, en dat die van Aldi ver-schrik-ke-lijk slecht zijn. En ik hoor van zowat alle ouders die ik ken die wasbare luiers gebruiken dat ze 's nachts wegwerpluiers gebruiken omdat hun kinderen anders veel te gemakkelijk wakker worden (omdat ze met een wasbare luier zelf harder voelen dat ze een natte luier hebben).
  Succes in alle geval...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het enige wat mijn ventje droog hield was huggies. geen pampers kruidvat enz, alles werd kletsnat, maar die huggies zijn voor knulletjes echt fijn!

  en wat een SUPERpakje zeg!!!
  helemmal te gek!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Geweldig schoon pakske!

  Wij gebruiken hier altijd de aldi, kruidvat en colruyt-pampers. Met geen enkele hadden we problemen. Voor mijn dochter gebruikte ik allerlei luiers (www.mistermirko.be), ook s nachts en daar ook nooit problemen mee gehad.

  Als je ermee geholpen bent wil k je gerust wel een paar pampers opsturen (momenteel aldi-pampers)zodat je zelf kan testen wat het beste is (zonder dat je meteen een gans pak moet kopen)? t is wel de tweede maat, bedenk k nu. Maar misschien is dat net goed? Alez, laat maar weten he.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh zo tof, precies echt!

  Kunt ge geen overbroekje aandoen boven de pamper, en dan nog een inlegger erbij?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik zweer bij die van het Kruidvat, maar ik denk dat iedereen wel zijn voorkeur heeft. Gewoon verschillende dingen eens proberen denk ik!
  Dat pakje is echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hier kom ik dit telkens tegen met de wegwerpluiers, maar niet met de herbruikbare.
  Dus misschien toch eens een tweetal herbruikbare proberen, als je toch moet verversen, kan je het alzowel eens proberen.
  En de pakjes zijn echt superleuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Maar mme! Wat een tip! Ik haal direct een overbroekje uit de wasbare luiers-doos.
  Het toppunt is dat ik ook overbroekjes over de wegwerpluiers die mijn dochter 's nachts droeg deed. Maar dat was ik compleet vergeten.
  Ik ben mentaal klaar voor een super rustige nacht :-)
  En als dat niet werkt ga ik maandag langs bij Lidl, Aldi én het Kruidvat.

  Zijn piemeltje doe ik naar beneden en de ganse luier is echt wel nat. Het is dus niet dat hij langs een kant lekt, de luier is gewoon verzadigd. Vandaag heeft hij wel minder gedronken heb ik het gevoel. 't Is te zeggen, hij is sinds gisterenavond nog 'maar' vier keer ontkleed geweest. Mja, nu ik erbij stilsta is dat nu ook weer geen erg grote vooruitgang.

  Bedankt Niek voor het voorstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Morgen probeer ik overdag toch eens de wasbare, met een vulling van drie tetradoeken of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Miestaflet, ja, met de overlock. Een van de eerste keren dat ik hem uitprobeer. Ik heb wel niet het geduld met die spanning te experimenteren en dus hangen de draadjes te los waar het maar 1 laag stof is (te zien rond de hals). Bovendien had ik die halsstrook niet schuin (in biais) geknipt waardoor die floddert.
  En nog iets, die drukknopen zijn niet voorzien voor drie lagen stof; er is er al eentje gelost. Bij het volgende kruippakje mogen ze dus enkel door de binnenkant van de strook stof gaan.
  Voor de rest ben ik wel content ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Loodzware pampers, dat herken ik. Na wat testen zijn we bij Kruidvat uitgekomen en gebleven. Beter dan Pampers voor onze kinderen. En inderdaad, op tijd van maat veranderen, als de beentjes het toelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wij waren van in het begin tevreden over kruidvatluiers en pampers. Maar ondertuusen is de oudste zoon 3 is en's nachts nog niet droog, hebben we plots wel problemen. Is ook elke morgen nat van boven tot onder. Hij draagt eigenlijk van die broekjes in het kader van de zindelijkheidstraining. Maar ze hebben bij pampers zo een nieuwe technologie ontwikkeld en sindsdien loopt het hier echt fout. Al grotere maat, kleinere maat, andere merken en modellen, ... geprobeerd, niets lijkt te helpen. Meest kans op een lekvrije nacht is er met de vorige technologie gewone luiers van pampers bij ons. Veel succes met de zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Bij zo'n stevige baby lijkt het mij inderdaad ook belangrijk om op tijd naar een grotere maat te gaan. Wij zijn het meest tevreden over Pampers, die van Lidl bevielen juist helemaal niet. En ik wil je niet ongerust maken, maar is het wel normaal dat hij zo veel plast?
  Tof kruippakje trouwens. En toffe hoofdloze foto.:) Houden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi, ik heb een niet-pamper gerelateerde vraag voor jou, maar ik kan hier nergens jouw e-mail vinden (of kijk ik ernaast?) Kan jij me eens een mailtje sturen op boomie (at) hotmail (punt) be? Merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. En nog een wasbare luier-tip. De allermeest absorberende luier is die van Mamabless (te koop bij mistermirko). Je kan hem verkleinen en zo al van bij de geboorte gebruiken (al heb ik dit nooit uitgetest), maar hij wordt dus aangeraden als nachtluier bij peuters omdat hij zo goed absorbeert. En die van littlelambs vind ik ook heel sterk qua absorptie. Succes met de zoektocht. Ik volg benieuwd mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. één ding is zeker, als jij en hij zo flink voortdoen, dan krijgt dat manneke een heel assortiment hippe kruippakjes aan! En succes hoor met het pamperzoekwerk, want een nat bedje, dat is voor niemand leuk! Trouwens hier ligt jou pennezakje nog steeds... en ik deed een test, mijn yahoo mail werkt nog steeds, probeer je nogmaals?
  harvest_twentyten@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 34. al heel veel tips, maar toch effe aansluiten bij Annelyse, Lidl pampers steken er , na alle soorten te testen, met kop en schouders boven uit. Aldi vinden wij helemaal niet goed(vnl pipi-geur komt veel harder door)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het vervolg...

  Het probleem is grotendeels opgelost met luiers maat 4 + een plastic overbroekje (bedankt mme zsaza!) + een inlegger.

  De wasbare luiers heb ik nog niet getest.

  Merci voor alle tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Prachtig pakje! Heel tof. Gelukkig is het plasprobleem grotendeels opgelost! Hij drinkt in ieder geval goed dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ah, ik ging spontaan ook zeggen om nog een extra inlegger te gebruiken, dat doen wij op't werk ook (bij grote mensen weliswaar). Zo'n flink plassertje zeg! Een mooi pakje ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. hoi, tof!!
  en wil je me mailen ivm de swap? kan je emailadres niet achterhalen. thx!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. WAT EEN MEGASUPERCOOL KRUIPPAKJE!!! Dat wil ik ook kunnen...
  Ik heb de tutorial al in het lang en het breed bestudeerd, maar plak jij die benen er dan aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Haha, ik vind ze ook om op te eten. Ik heb soortgelijke exemplaren. Geërfd van mijn vader. Ik denk dat mijn moeder zich er nog niet goed over voelt dat ze haar tenen-gen niet heeft doorgegeven aan mij. Ze vind onze dikke tenen nl. niet zo schattig.

  En ivm met de benen. Gewoon, ipv t-shirtlengte laat je dat langer en knip je het in het midden in twee. Als je een kruippakje of pyjama hebt kan je zien hoe lang het moet en waar het kruis komt.
  Ik ben wel niet content over mijd drukkers. Ik heb ze hier door de biais gezet. Dus door 5 lagen tricot. Enkele van de drukkertjes zijn er al afgevallen. Ik denk dat mijn flutexemplaartjes zoveel stof niet aankunnen. Misschien zoeken naar exemplaren met langere haakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. GETUIGENIS OVER HOE IK MIJN LENING KREEG VAN EEN ECHT FINANCIERINGSBEDRIJF VORIGE WEEK. E-mail voor onmiddellijke reactie:whatsapp-nummer: +19292227023 drbenjaminfinance@gmail.com

  Ik ben mevrouw, Leores Jazbel bij naam, ik woon in de Verenigde Staten van Amerika, die tussen november vorig jaar en juli van dit jaar het slachtoffer is geworden van zoveel nep-geldschieters, maar ik bedank mijn maker zo erg dat hij eindelijk heeft geglimlacht mij door me door te verwijzen naar deze nieuwe geldschieter die dit jaar 2020 een glimlach op mijn gezicht toverde en hij me niet bedriegt en ook niet bedriegt of liegt tegen mij en mijn vrienden, maar deze kredietverstrekker is echter BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gaf me een lening van 2%, wat neerkomt op Euro900.000,00 Amerikaanse dollars nadat ik akkoord was gegaan met de algemene voorwaarden van hun bedrijf en een belangrijk ding dat ik leuk vind aan dit leningbedrijf is dat ze snel en uniek zijn. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} kan u ook helpen met een legitieme leningaanbieding. Hij heeft ook enkele andere collega's van mij geholpen. Als u een echte lening zonder kosten / spanning nodig heeft, is hij de juiste leningverstrekker om uw financiële problemen en crisis vandaag weg te vagen. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE bevat alle informatie over hoe u snel en pijnloos aan geld kunt komen op whatsapp-nummer: +19292227023 E-mail: drbenjaminfinance@gmail.com

  Als het gaat om financiële crisis en leningen, dan is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik je door mevrouw Leores Jazbel geleid Veel geluk ...........

  BeantwoordenVerwijderen