woensdag 28 juli 2010

Nog eentje


Nog eentje zoals hier maar dit keer met een 1/4-cirkelrokje onder. Ik had maar een half meterke gekocht (waar zaten mijn gedachten?) en dat was te weinig voor een 1/2-cirkeltje.
Getwijfeld of ik tussen het top- en rokstuk een oranje paspel zou steken. Uiteindelijk beslist het niet te doen maar het resultaat was me toch iets te egaal. Oranje biais om onderaan af te zomen zou niet zo mooi zijn, dacht ik. Dus heb ik er een bloem opgezet met behulp van een combinatie van deze en deze handleiding. Geen idee of die bloem juist staat en de afmetingen ok zijn maar het model zegt weer als vanouds: "kleedje niet zo mooi, mama". De bloem vond ze wel goed. Al een begin.

Ik weet wel dat ze het binnen een paar dagen zal aantrekken... en dan kan ik die bloem, zijn afmetingen en plaatsing eens bestuderen.

15 opmerkingen:

 1. Die kleedjes zien er zo zalig uit ...
  en blijkbaar hou jij, net als ik, van bandwerk... hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. allé, 't is niet enkel bij mij dat de naaisels niet mooi bevonden worden. Kinderen hebben toch gene smaak hé.
  Ik vind het heel geslaagd, en de bloem is echt schoon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Ik zou er ook geen biais tussen gezet hebben hoor. Schoon bloem ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. this one is amazingly beautiful!! Love your little dresses :)
  Wish you a happy week!
  Hilde Iren

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mme Li, vreemd genoeg niet. Ik maak vaak een probeersel om dan daarna een definitieve versie te maken, maar tegen dan wil ik iets anders maken en wordt dat probeersel dan maar het uiteindelijke geval. Hetgeen wat me over de streep trok was het feit dat die haltertjes ideaal zijn voor warm vakantieweer en dat ze zo snel vooruit gaan.
  Fijn, jullie complimentjes te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind halterjurkjes zo mooi. En mijn dochter ook. Ik wil er dus absoluut eentje proberen te maken. Kan ik zo'n patroontje gemakkelijk zelf uittekenen? Of circuleert er ergens een tutorial voor dit jurkje op het net? En wat is het verschil tussen een 1/2- en een 1/4-cirkelrokje?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Licht, het bovenstukje is zelf getekend. Het rokdeel is in het witte met rode bolletjes de helft van een cirkel, en bij dit groene exemplaar een kwart van een cirkel. Klik eens op de link naar mme zsazsa voor de volledige uitleg over hoe een cirkelrokje te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Licht, de andere haltertjes ( http://miss-stik.blogspot.com/2010/07/haltertjes.html ) zijn heel makkelijk om te maken en ik heb de uitleg al geblogt ( http://miss-stik.blogspot.com/2010/07/voor-mie.html http://miss-stik.blogspot.com/2010/07/haltertjes.html) met afmetingen voor maat 86/92.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank u, Miss Stik! Ik heb al eens naar die andere haltertjes gekeken, maar mijn dochters zijn intussen uit maat 86/92 gegroeid. Ze zijn 7 en 9 jaar oud. Maar misschien moet ik gewoon eens durven om zelf een patroon te tekenen! En nu ik aan de uitleg van de cirkelrok van Mme Zsazsa denk (ik heb die al een paar keer bekeken), denk ik dat ik het snap. Als je een hele cirkel gebruikt, krijg je een wijde rok. Hoe minder van de cirkel je gebruikt, hoe smaller de rok, ja?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig jurkje, maar daar durf ik dus nog even niet aan beginnen :-)
  Eerst maar eens de ritstasjes afwerken en bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Licht, ah ja, bij een ganse cirkel is die rok echt wijd en valt hij dus in diepe plooien. Bij een halve cirkel is dat minder maar nog steeds wijd. En een kwart cirkel komt zowat overeen met een A-lijntje, een klassieke rok dus, niet smal, niet breed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooie bloem. Heeft ze het al willen dragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja hoor. Met hulp van de oma haar in het kleedje gehesen, onder groot protest maar met de belofte dat het DIRECT uit mocth als ze het niet leuk vond. En ze wou het niet meer uit. De ganse dag in rondgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen