donderdag 15 april 2010

Nummer vier


Ik ben er nu mee bezig, met die tutorial. Als mijn meid nog effe blijft doorslapen kunnen jullie straks zelf aan de slag. De tailleband en het rokdeel kan je alvast knippen en fronsen. Wacht nog even met die voering want daar ga ik me nu mee bezighouden.

14 opmerkingen:

 1. Zo'n cool stofje! Ik kijk al uit naar de tutorial...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou me wel in :-)
  Stofje is inderdaad supermooi! Komt dat ook van dat kraam op jullie markt?
  Wijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, van de markt. De verkoper zei dat het Liberty-stof was. Maar of dat het merk of het type is? Dezelfde stof bestaat ook in oranje tinten. Dus ipv een beige achtergrond een in oranje. En ik denk dat ik mij die morgen zal kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hi, vondt je blog via deze leuke link met patroontjes: http://eloleo.blogspot.com/p/gratis-patronen_07.html
  en heb toen lekker veel doorgeklikt en zit nu bij jou te lezen, leuke blog! en ik weet mijn projectje voor morgen al: deze ballonrok!!

  Als je zin hebt kun je momenteel op mijn blog meedoen aan een win-actie / give away en nodig gerust al je volgers ook uit, hoe meer zielen hoe meer vreud. Gewoon volger worden en een berichtje achterlaten:
  http://8r1id-bobbeez.blogspot.com/2010/04/win-actie-of-meteen-2.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb intussen het antwoord gevonden: Liberty is het merk. Andere soorten te koop bij Vermiljoen. Zalig stofje trouwens, zo licht en soepel en toch sterk. Echt een zomerstofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er mij eerder Japans uit dan Liberty eigenlijk...ik meen me vaag te herinneren dat ik dat bij Vermiljoen eens heb zien liggen (misschien heb ik het wel samen met haar gekocht bij de allereerste lading stofjes voor haar shop...). Tweedle Dum Tomato denk ik: http://www.flickr.com/photos/45295312@N02/4398288173/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ah nu weet ik 't weer: Moda! Geen Liberty :)
  Anyway, gigantisch plezant voor u dat ge zo'n schoon stofjes kunt kopen op de markt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moh, meisjesmama! Wat ben jij een expert! Zo mijn stofke weergevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier te vinden: http://mordac.unitednotions.com/storefrontB2CWEB/itemdetail.do?action=prepare_detail&itm_id=126411&itm_index=1

  BeantwoordenVerwijderen
 10. laat je dus niet doen door de verkoper, Liberty is stukken duurder dan Moda! Vermiljoen verkoopt haar Liberty aan 20€/m, Moda aan 15€/m dacht ik... Dus nu heb je een reden om af te pingelen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. en Liberty voelt ook echt heel anders! Eens je dat eens echt hebt gevoeld herken je 't sowieso. Ze hebben ook heel typische motiefkes. Heel zacht, vloeiend, dun maar supersterk. Ik werk er wel niet zo graag mee, het 'frommelt' nogal gemakkelijk onder mijn naaimachinevoetje omdat het zo dun is denk ik. Ik zou eigenlijk de persvoetdruk moeten aanpassen voor zo'n fijn stofje (doet wat satijnachtig aan). Ik naai liever met Moda dan met Liberty haha.
  Wist je trouwens dat Quincy erg vaak met Libertystof werkt? En dat is zo'n mooooooi merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meisjesmama, hij vraagt 6euro. Ik hoef dus niet af te pingelen ;-)En ik mag ook een half meterke kopen. Veel andere verkopers willen enkel vanaf een meter.
  Dat Modastofje is ook wel heel echt vloeiend en dun he, en ook sterk. Ik werk er ook graag mee.

  Als je graag Quincy ziet, ik ken een (of het?) fabriek waar ze die kleren maken. Sterk verminderde prijzen en ze hebben soms ook Ann De meulemeester en zo. Stuur een berichtje moest het je interesseren.

  Enne, bedankt voor de educatieve uitleg he. Ik ken zo weinig van stoffen en had tot vorige week nog nooit van Liberty of Moda gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, 6€! Dan moet ik ook eens afzakken naar die markt zeg! En ja, ik heb al meermaals gehoord van de Q-fabriek :) nog nooit geweest. Sinds ik naai koop ik amper nog kleren voor de kindjes (op de basics zoals ondergoed, (effen)t-shirts en jeans na)en heb ik meer moeite om er geld aan te geven.

  En de stoffenkennis, die haal ik bij Vermiljoen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kom ook maar af! (Janina trakteert op muntthee)

  BeantwoordenVerwijderen