vrijdag 16 april 2010

Ik ga naar de markt en ik koop... bis


stof! (Opnieuw...) Wat had ik een chance! Het blauw-witte polkadotje dat ik vorige week liet liggen was er nog. Ik denk dat de rol zelfs nog intact was. Ik heb dan maar meteen zes meter meegesleurd. En nog veel andere stoffen. Alles aan 1€/m, behalve het olijfgroene namaakleer (3€/m). Wat ik met 2,8m geel-grijze tricot ga doen weet ik nog niet. Ik wou maar 1 meterke, maar omdat het het laatste van de rol was, was het alles of niks. Ik kan moeilijk duizend babybroekskes maken.
De man van de Liberty correctie: Moda-stofjes (dank je wel, Meisjesmama) was er niet. De oranje variant van dit bloemetjesstofje heb ik dus niet kunnen kopen.
Maar de ristenmadam was er wel. Ik koop altijd weinig ritsen en nog minder biais. Ik zit dan continu zonder, dus dit keer heb ik en masse gekocht:

23 opmerkingen:

 1. hamaai welke markt is dat dan wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nu ben ik toch ook wel jaloers ze, ik wil ook zo'n markt in Gent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, dat nepleer heeft wel een erg mooie kleur!
  Ben benieuwd wat je er allemaal van gaat maken...
  En ik zucht ook nog maar een keer,.... waarom hebben wij hier geen stoffen markt???? Ik ga verhuizen!!!!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik treed meisjesmama bij...dat hebben wij hier niet zu. Een Libertyman dan nog. Pf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In Schaarbeek! Tadaa!
  Ze hebben hier echt ALLES: verse amandelen in hun groen omhulsel, mispels, aardperen (hihi, ik denk dat ze me nu direct opvielen wegens Mme Zsazsa's post), ...
  Misschien moeten we de volgende blogmeet in Brussel houden? Tijdens een marktdag dan wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dutch Apple, ja, ik ben ook zot van die kleur. Ze hadden ook bordeau, rood, oranje, blauw, maar dit kleur vond ik echt heel speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die markt mag ook eens naar Leuven komen, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaan we eens samen naar de markt gaan?
  Jij wijst me de weg en ik trakteer een koffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een blogmeet op de markt, daar teken ik nu al voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zucht...idd, hier in limburg ist ook niks meer op de markt, ik wijk zelfs uit naar nederland voor de stofjes te vinden en daar zijn de stoffenmarktkramers ook verdwenen... ik doe mee aan de marktdag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, wat een aanwinsten! Ben benieuwd naar je maaksels!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. waar staat die tirettenmadam?
  de 1€ stof van bij die Italianen (sicilianen?)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ivm de Schaarbeekse markt: ik kan enkel op vakantiedagen. Ik denk niet dat er vóór de grote vakantie (haha! jullie zijn stikjaloers!) nog een andere vakantie komt. Tenzij misschien een of andere feestdag?
  Op zondag is er wel de zuidmarkt. Ik ben daar al sinds deze zomer niet meer geweest maar die markt is nog veel en veel groter en volgens mij moeten ze daar ook veel stofjes hebben.
  Dus als het tijd is voor een volgende blogmeet mag dat van mijn part zeker hier zijn.
  Janina, zin in een zuidmarktje? Ik heb wel liever een munttheetje dan een koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nele, was je er vandaag?

  Ha, zijn daar Italianen / Sicilianen? Dan moet dat wel die met zijn gefohnd kapsel, zonnebril in het haar en krijtstreepkostuum zijn. Niet? Ik heb niet bij hen gekocht. Stofjes waren niet echt mijn goesting en die zijn er ook niet aan zo'n prijzen he. Ik bedoel niet dat alle stofjes een koopje moeten zijn, natuurlijk, maar dat mijn goedkope stofjes niet van die man komen.
  Ik heb wel gekocht bij die nieuwe die daar tegen de Sint-Mariakerk staan. Ik denk dat ze nieuw zijn want zag ze er vorige week voor het eerst. Het is wel al van de kerstvakantie geleden dat ik nog naar de markt geweest was. Misschien zijn ze er dus wel al een tijdje.
  Namaakleder komt van dicht bij stadhuis, aan linkerkant, kijkende naar de Sint-Mariakerk.

  De tirettenmadam is er de helft van de keren dat ik ga niet. Ze zegt dat ze niet komt als het slecht weer is, ik denk dat haar stress ook meespeelt. Ze staat op de hoek van het Lehonplein, aan de rechterkant als je richting Markten stapt. Dus dicht bij het stadhuis. Ze heeft ritsen, biais, Turks sierlint, garen, naalden en haarspullekes. Geen paspel. Ik vind ze wel goedkoop: 8 kleine ritsen aan 2,5euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ha, nuttig, merci. ik was er niet want moest dringend naar de kapper :-) maar ik ben wel elke vrijdag thuis he, dus kan vaak genoeg gaan. St Maria, das "mijne kant" en daar ken ik geen stoffenkraam, dus zal wel nieuw zijn
  en ja! dat is'em, de Italiaan, haha goed beschreven hoor
  het "leer", is dat die kerel die ook mooie wollen stof heeft? ik heb daar ook al mooie katoentjes gekocht voor 5€
  btw het was receptie in de creche voor de nieuwe schoolgangertjes, en vanaf maandag gaan wij dus naar beneden, kan ik 'ns naar je popjes gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nele, ja, ik ken er twee die vanaf maandag in mijn dochters klas zullen zitten. Ze kijkt er naar uit hoor want een van hen was echt haar vriendinnetje.
  Mooie wollen stof? Ik denk het niet. Jij hebt het waarschijnlijk op de Liberty-man die blijkbaar eerder de Moda-man moet zijn (Meisjesmama kent zijn vak beter dan hijzelf). Zo een rustig type dat nooit veel verkoopt? En die in de winter fleece in alle kleuren heeft?
  Het kraam waarop ik het heb ik met die slijmerige kerel. (Seg, ik hoop dat ze dat hier niet zelf lezen.) Ze zijn met een stuk of drie. Tot een tijd geleden hadden ze geen echt kraam maar een camionette die openstond. Nu hebben ze wel een kraam en veel meer keuze. Weet je het?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Trouwens, succes he, met de overtocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. een rustig type dat nooit veel verkoopt, ja, die is het, je typeert ze wel goed vind ik! de slijmerige kerel weet ik niet, ik zal er op letten,
  en wat schattig, ik wist niet dat ze zo jong al echte vriendjes hadden

  BeantwoordenVerwijderen
 19. :-) Als er aan dat kraam iemand anders beschikbaar is, ga dan maar bij die, tenzij je een vettige 'ça vaaaa?' wil horen. (gruwel...)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Al die stofkes aan 1 euro de meter? Mamma mia! En da's op vrijdag? In Schaarbeek?
  Nondedekke, ik ga denk ik eens een dagske verlof inplannen binnenkort... of doet ge ook aan bestellingen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja, alles aan 1euro. Hou er wel rekening mee dat als je enkel 100% katoen wil er niet te veel keuze is voor 1euro. Bovendien vind ik de ene keer niks en de andere keer (zoals nu) een hoop.
  Ik moet wel zeggen dat ik contenter ben van mijn kopen van vorige week. Katoen aan 3euro en 6 euro. En dat blijkt een erg goeie prijs te zijn voor Moda-stoffen.

  Nee, ik doe niet aan bestellingen. ;-) Tot de grote vakantie kan ik zelf niet gaan.

  BeantwoordenVerwijderen