woensdag 20 april 2011

Broodzak

Na de bokes in de mand, bokes in de zak. Ik ben nochtans niet het type dat de perfecte esthetische tafel voor me moet hebben om iets smakelijk te vinden. Van die bewerkte cupcakes en taarten vind ik fastastisch knap gedaan, maar het geeft me geen honger. Liever iets wat er meer uitziet als eten. Een papieren broodzak vind ik aldus ook helemaal niet onappetijtelijk. En bovendien best handig.
Sinds ik een citroenbrood bakte ben ik helemaal verknocht aan brood bakken. Ik had het voorspeld, maar mezelf niet geloofd. En toch, sinds dat brood zijn wij hier maar heel zelden nog bij de bakker langsgeweest. Niet veel citroenbroden meer maar wel wit, grijs, bruin, noten, gedroogd fruit, suiker, ... Als ik nu nog Turks brood leer bakken hoeven we helemaal niet meer te gaan.
Één probleem, mijn brood, dat ik in een cakevorm bak (zelfs bij de plaatselijke kookwarenwinkel hebben ze geen broodvorm) past niet in een broodzak. Dus toch zelf een broodzak maken. Nu ja, erg is het niet dat de ontbijtafel er hier wat afgelikter uitziet. Het stofke vind ik zo plezant dat ik dat burgerlijke wel graag bijneem.

Handleiding van Made en Noodlehead met aangepaste afmetingen.
De voering is Ikea-canvas. De buitenkant heel stevige canvas. Het geheel blijft ongevuld gemakkelijk rechtstaan.

8 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee! En ik vind het stofje echt prachtig. Maar die buitenzijde komt toch niet van Ikea?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Ik denk dat je broodvormen in de aveve kan kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn brood droogt wél uit... Dus geen goeie oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aha! Een broodbaklover!
  Ik kook niet zo voor mijn plezier, maar wij hebben hier toch ook al pogingen ondernomen om ons eigen brood te bakken. Heb je ook lekkere broodbakrecepten voor de mensen die geen elfendertig kookboeken bezitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook terug binnen broodbakken, wel met de broodbakmachine. Maar een degelijke (en mooie) broodzak heb ik nog niet. Ik wil wel dat mijn brood niet uitdroogt. Misschien eens een zakje in toile-cirée proberen.

  BeantwoordenVerwijderen