donderdag 17 maart 2011

Slip-update

Het patroon van de 92/98-slip staat hier.

Naadtoeslag zit er al in. Ik stik wel moet kleine naadtoeslagen.

Het vierkantje is gewoon een check-up voor de afmetingen. Het moet 10 cm op 10 zijn. Als je geen schaalwijzigen aangeeft in je pdf-reader zou het er goed moeten uitkomen.

Voor een broekje zonder gedubbeld kruis knip je je stof op de stofvouw uit.
Voor eentje mét extra kruisje kijk je naar de stippellijn. Je voorpand knip je overal op de volle lijn maar aan de stippellijn knip je een naadtoeslag bij. Idem achterpand. De twee kruisjes knip je met langs beide kanten naadtoeslag.

Dan de 'elastiek'. Knip een strook op de stofvouw tot aan de lijn 'buik' en twee stroken tot aan 'benen'. Het wijst zichzelf wel uit zeker. Naad zit er al in. Gebruik rekbare, zachte tricot.

Voor het gemak heb ik ook stipjes gezet aan de rand van de broek en de de elastiek (ik zie dat ik het stipje 'buik' vergeten ben). Die tonen de vier onderverdelingen aan. Breng die stipjes dus over op je stof met uitwasbare stift.

Tot slot, mijn dochter is echt een smalleke. Deze broekjes zijn wel gelabeld als '92/98'  in de winkel maar zijn veel kleiner dan andere exemplaren van dezelfde maat. Check misschien best eens met een ander onderbroekje.

4 opmerkingen:

  1. Onderbroekenlol voor de oudere generatie is te vinden in de laatste nieuwe ottobre woman. Onderbroeken en hipsters van maatje 34 tot 52.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er nu gewoon overgetekend van uit mijn eigen kast. Meteen de goede maat en het best zittend modelleke. Werkt ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo deed ik het ook. Ik vind dat het zekerst. Gewoon mijn meest comfotablee broek gepakt.

    BeantwoordenVerwijderen