Toen ik
Joy of Baking vond, wist ik niet welk recept eerst uit te proberen. Alles ziet er zo mjammie uit.
Deze
after eight-jes waren mijn eerste keuze.
De platte rondje waren echte misbaksels, dus heb ik er bolletjes van gemaakt.
Hierbij de vertaling:
2 cups (260 gr) bloemsuiker
1 1/2 eetlepels (20 gr) zacht geworden boter
1/4 theelepel pepermuntolie (te vinden in de apotheek bij de etherische of essentiële oliën)
1/4 theelepel vanillepoeder (gemalen vanillestokjes, ziet er
zo uit)
2 eetlepels (30 ml) room
Mix alles enkele minuutjes.
Laat het een dik halfuur opstijven in de koelkast.
Laat 225 gr chocoladedruppels
Callets of een blok chocolade in stukken gehakt au bain marie smelten (of in de microgolfoven) samen met 1 eetlepel (12 gr) boter.
Rol bolletjes van de muntpasta en dompel ze in de chocolade. Laat enkele uurtjes opstijven in de koelkast. Ze zouden een maand houdbaar zijn in de frigo.
ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen