maandag 30 november 2009

Zalmrolletjes met een fris slaatje


Voor de zalmrolletjes ben ik mijn mosterd gaan halen bij den Ikea, maar het slaatje is mijn eigen verzinsel.

Enige moeilijkheid is om een deftige bussel munt en een rijpe granaatappel op den buiten te vinden. Allez, zo was dat toch toen ik het alleen moest doen met den Delhaize en een Colruyt.

Hier liggen op de markt en in de Turkse winkeltjes bergen munt, koriander, granaatappels, mango's, mispels (jaja), amandelen in hun groene omhulsel, kweeperen (ook jaja).

Bij deze toch een voordeel van wonen in Brussel gevonden. Ik moet nl. mensen altijd overtuigen dat het hier toch niet zó slecht is.

We gaan van start:

Zalmrolletjes:
4 Dürümbroodjes van het Turks winkeltje / wraps van den Delhaize / thinbread soft van Ikea
Viskruiden in een molentje van Oil & Vinegar (ingr: zeezout, ui, knoflook, zwarte peper, venkel, peterselie, dille, citroenolie)
Wat verse dille
Twee pakjes gerookte zalm
Mayonnaise
Een half pakje gemengde, jonge slablaadjes met rucola.

Smeer op elke wrap een fijn laagje mayonnaise. Daarop enkele draaien van de viskruidenmolen en verse dille. Bedek met wat slablaadjes en de zalm. Rol dit vast op en snij zeer diagonaal in twee.

Geen foto maar ge kunt er u iets bij voorstellen.

Muntslaatje met granaatappel:
1/2 granaatappel
1/2 pakje sla (de overschot van die van de zalmwraps)
140g tarwekorrels (genre Ebly)
1 limoen
1/2 rode paprika
een half busseltje platte peterselie
een bussel munt
zwarte peper
een tl venkelzaadjes
een klein beetje selderijzout

Tarwe koken en afkoelen. De paprika in kleine blokjes. Munt fijnsnijden. Idem peterselie. Sla in stukjes scheuren. De granaatappel in twee snijden. Met een houten lepel op de vrucht slaan en de rode pareltjes regenen in je slakom. Als ze niet rood zijn maar nog bleekroze was hij nog niet rijp. De zeste van de limoen en de helft van het sap vermengen met dit alles. Venkelzaadjes erbij. En selderijzout en peper naar smaak.

Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Lovely, dankzij u ga ik vanmiddag wraps maken (die ik zo lekker vond op de blogmeet)... ik vertrouw op uw kunsten en ga dit recept gebruiken.
    Al vraag ik me af of het identiek hetzelfde recept is al dat van de blogmeet-wraps?

    BeantwoordenVerwijderen