vrijdag 18 februari 2011

Een ezel stoot zich geen 10 keer aan... Euh? TIEN keer?

Jawel, testbroekje nr 10 is klaar. Na het bloggen van broek 1 en 2 ben ik doorgegaan. Met testen. Niks draagbaars. Deze testbroek toon ik wel waaaaahaaant... ZE PAST! Niet 100 % maar toch al 95. En ik denk dat ik er dit keer wel ga geraken. Vanachter is ze nog wat te losjes aan de billen maar daar valt nog een mouw broekspijp aan te passen.
Waarom toon ik ze toch? Omdat ik jullie zo kan linken naar dit bijna perfecte patroon: Made is helemaal in de ban van jongens. En ook omdat de bovenkant een ander probeersel is: rekker met dit systeem.

En zo ben ik nu begonnen aan een zomershortje met oprolbare broekspijpjes. Mja, zo ben ik. Ik heb een lijst met dringende zaken die zo erg lang is, maar nu heb ik gewoon zin verder te experimenteren met Mades broekenpatroon en heb ik er een nepgulp aangezet en broekzakken (voor de uitleg moet je hier zijn, het patroon echter is voor rondere kindjes) en dus ziet Mades patroon er intussen zo uit.


5 opmerkingen:

 1. Leuk, leuk! Ben ook aan de slag gegaan met het patroontje van Made. De eerste testbroek vandaag geblogd. En onze Lukas vindt de broek heerlijk zitten! Ik dacht het patroon ook te gebruiken voor zomershortjes, dus ga ik jou aanpassingen eens grondig bestuderen;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, merci voor de link naar de download. Ik had die broek van haar laatste post gezien en was gezwicht voor mijn eigen "mijn kind draagt nooit broeken met een elastiek". Ik ben altijd bang dat die dan zo'n 'ballonpoep' gaan hebben, zeker die smalle sprietjes hier.
  Maar kijk, ik ben nu bezig aan de poppenversies :-)
  Wellicht volgen er ook nog wel een paar kinderversies. Maar toch hopelijk geen 10. Jij hebt precies veel courage.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 10 testversies? Uw drang naar perfectie is precies nog groter dan bij mij. Bewonderenswaardig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Polka, ik durf het bijna niet zeggen. Maar sinds het Made-patroon heb ik nog een viertal testjes gedaan. Ik ben er nog niet helemaal.
  't Strafte van al (ik ken mezelf) eens het ok gaat zijn ga ik 1 broek maken en me dan in een ander project willen storten. De weg ernaartoe is altijd fijner en interessanter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig stofje voor deze geweldige broek!

  BeantwoordenVerwijderen