Mjam, neuzekes. Mjam, ijs. Mjammjam, neuzekesijs.
Nodig:
1 doosje room (20 cl)
230g cuberdons (gebruik niet je lekkerste exemplaren, met vloeibare kern. Het gaat hem hier om de smaak, niet de consistentie. De supermarktsnoepjes voldoen dus.)
200g melk (= ik werk liever met mijn weegschaal dan met de maatbeker. Ik denk dat melk wat zwaarder is dan water en het dus iets minder dan 200ml zal zijn)
1 eierdooier
Smelt de cuberdons in de room. Duw op de neusjes.
Neem van het vuur. Roer de melk eronder. Koel af. Meng de eierdooier eronder.
Snij eventueel nog wat extra neusjes in stukjes en meng eronder.
Draai af in de ijsmachine.
Zoet maar erg lekker. Minder neusjes zou het minder zoet maken maar ook minder neuzekesachtig.
Vorig jaar leerde ik de cuberdontaart kennen. Maar waar dat recept gebleven is...
BeantwoordenVerwijderenoh, ik ben zot van neuzekes en mijn oudste dochter ook. Moet ik dus zeker eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenMerci!
Ziet er idd erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenzal ik zeker eens maken!!!! moet super lekker zijn!
BeantwoordenVerwijderenAmai, dat is het meest geweldige dat ik ooit ben tegengekomen. Ben nu al aan het kwijlen op mijn computerscherm!
BeantwoordenVerwijderendaar heb ik nog nooit van gehoord. Heb je dat zelf bedacht? Fantastisch zeg! Direct eens aan mijn pa laten horen, die is gek van cuberdons én ijs.
BeantwoordenVerwijderenEr is wat onderweg voor je. Als de enveloppe gekreukt is: niet boos zijn op de postbode. Ik heb er drie dagen lang mee rondgelopen (ik lijd aan het postuitstelsyndroom. Hopeloos maar niet ernstig)
Ziet er erg lekker uit, maar wat zijn invredesnaam cuberdons??? Nog nooit van gehoord, maar misschien heet het in Nederland wel anders.
BeantwoordenVerwijderenGroeten Corinne
Ik at vorige week neuzekesijs op restaurant, zo lekker!!
BeantwoordenVerwijderenCorinne, buiten België zijn ze niet te koop want ze versuikeren nogal snel. Je moet ze echt vers eten. Ze zijn ook niet makkelijk vindbaar, tenzij bij snoepdelitatessenzaken of op de markt.
BeantwoordenVerwijderenZe zijn er zo uit : http://www.streekproduct.be/producten/detail.phtml?id=836
Ik gebruik niet de echte voor het ijs. Ze zijn te duur en te lekker. Maar hier vind je in de supermarkt wel fake exemplaartjes. Niet zo paars van kleur (eerder rozerood), niet met dat matte aspect, en geen vloeibare kern.
Oontand, nee hoor, niet uitgevonden. Ik at onlangs cuberdonijs bij Australian Ice Dinges. Ik heb uit een gawoon roomijsrecept de suiker vervangen door de cuberdons en er nog wat extra ingegooid.
BeantwoordenVerwijderenCelestine, ik heb even gegoogled en een cuberdontaart gevonden. Het lijkt op dit roomijs, maar dan gebakken in bladerdeeg.
BeantwoordenVerwijderenIk zag da net nog in de winkel. In de carrefour denk'k. Klinkt wel nogal héél zoet, maar anderzijds zijn zowel neuzekes als ijs keilekker. Maar ik wil eerst een ijsmachien!
BeantwoordenVerwijderenJa, in de carrefour, maar zowat overal denk ik. Dat zijn natuurlijk niet de echte maar wel goed genoeg voor ijs.
BeantwoordenVerwijderen- looks so yummy!! Tried to translate via google translate to see the recipt but not shure if a got it right...
BeantwoordenVerwijderenWish you a great day!
Hilde Iren :)
o help, die MOET ik proberen.
BeantwoordenVerwijderenMijn lievelingssnoepjes in een ijsje! Drie keer wauw!!! Eén keer dat de zon er doorkomt probeer ik dit direct, mmm, dank voor lekker recept en uitleg! En jiepie ik ben je 300ste volger :)
BeantwoordenVerwijderenDie ga ik zeker eens proberen tijdens de zomer! Hij gaat meteen bij m'n favorieten.
BeantwoordenVerwijderenDat is superlekker!!! ik krijg er nu al goesting in! :-D
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmmmmmm neuzekes!!
BeantwoordenVerwijderen