dinsdag 18 januari 2011

Neuzekesijs


Mjam, neuzekes. Mjam, ijs. Mjammjam, neuzekesijs.

Nodig:
1 doosje room (20 cl)
230g cuberdons (gebruik niet je lekkerste exemplaren, met vloeibare kern. Het gaat hem hier om de smaak, niet de consistentie. De supermarktsnoepjes voldoen dus.)
200g melk (= ik werk liever met mijn weegschaal dan met de maatbeker. Ik denk dat melk wat zwaarder is dan water en het dus iets minder dan 200ml zal zijn)
1 eierdooier


Smelt de cuberdons in de room. Duw op de neusjes.
Neem van het vuur. Roer de melk eronder. Koel af. Meng de eierdooier eronder.
Snij eventueel nog wat extra neusjes in stukjes en meng eronder.
Draai af in de ijsmachine.

Zoet maar erg lekker. Minder neusjes zou het minder zoet maken maar ook minder neuzekesachtig.

19 opmerkingen:

  1. Vorig jaar leerde ik de cuberdontaart kennen. Maar waar dat recept gebleven is...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh, ik ben zot van neuzekes en mijn oudste dochter ook. Moet ik dus zeker eens proberen.
    Merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zal ik zeker eens maken!!!! moet super lekker zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amai, dat is het meest geweldige dat ik ooit ben tegengekomen. Ben nu al aan het kwijlen op mijn computerscherm!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. daar heb ik nog nooit van gehoord. Heb je dat zelf bedacht? Fantastisch zeg! Direct eens aan mijn pa laten horen, die is gek van cuberdons én ijs.
    Er is wat onderweg voor je. Als de enveloppe gekreukt is: niet boos zijn op de postbode. Ik heb er drie dagen lang mee rondgelopen (ik lijd aan het postuitstelsyndroom. Hopeloos maar niet ernstig)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er erg lekker uit, maar wat zijn invredesnaam cuberdons??? Nog nooit van gehoord, maar misschien heet het in Nederland wel anders.

    Groeten Corinne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik at vorige week neuzekesijs op restaurant, zo lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Corinne, buiten België zijn ze niet te koop want ze versuikeren nogal snel. Je moet ze echt vers eten. Ze zijn ook niet makkelijk vindbaar, tenzij bij snoepdelitatessenzaken of op de markt.
    Ze zijn er zo uit : http://www.streekproduct.be/producten/detail.phtml?id=836

    Ik gebruik niet de echte voor het ijs. Ze zijn te duur en te lekker. Maar hier vind je in de supermarkt wel fake exemplaartjes. Niet zo paars van kleur (eerder rozerood), niet met dat matte aspect, en geen vloeibare kern.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oontand, nee hoor, niet uitgevonden. Ik at onlangs cuberdonijs bij Australian Ice Dinges. Ik heb uit een gawoon roomijsrecept de suiker vervangen door de cuberdons en er nog wat extra ingegooid.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Celestine, ik heb even gegoogled en een cuberdontaart gevonden. Het lijkt op dit roomijs, maar dan gebakken in bladerdeeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zag da net nog in de winkel. In de carrefour denk'k. Klinkt wel nogal héél zoet, maar anderzijds zijn zowel neuzekes als ijs keilekker. Maar ik wil eerst een ijsmachien!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja, in de carrefour, maar zowat overal denk ik. Dat zijn natuurlijk niet de echte maar wel goed genoeg voor ijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. - looks so yummy!! Tried to translate via google translate to see the recipt but not shure if a got it right...
    Wish you a great day!
    Hilde Iren :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mijn lievelingssnoepjes in een ijsje! Drie keer wauw!!! Eén keer dat de zon er doorkomt probeer ik dit direct, mmm, dank voor lekker recept en uitleg! En jiepie ik ben je 300ste volger :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Die ga ik zeker eens proberen tijdens de zomer! Hij gaat meteen bij m'n favorieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat is superlekker!!! ik krijg er nu al goesting in! :-D

    BeantwoordenVerwijderen