dinsdag 25 januari 2011

Badderen in een patattenemmer

Helemaal geen eigen maaksel, noch een recept. Gewoon een alledaagse tip.
Ik las een tijdje geleden bij Hiskia dat ze een plantenspuit gebruikt, gevuld met water en babybodylotion. In combinatie met tissues (of een rolletje wc-papier omdat ik geen tissues van recyclagepapier vind) een makkelijk vochtigedoekjesalternatief.

Ik vind dat zo een geweldige tip en wil bij deze mijn dagdagelijkse tip doorgeven.
Mijn dochter zat tot ze er helemaal uitgegroeid was in een bademmer. Tot aan de schouders omgeven door warm water en bedrieglijk genoeg gaan daar maar weinig liters in.
Nu zit ze in zo'n rubberen emmer. Te vinden in doehetzelfzaken, bij het tuingerief. Bedoeld om patatten mee te oogsten en groenafval in te vergaren.
Zalig is dat, haar zo te zien zitten. Ik ben dagelijks jaloers. Waarom zijn grotemensenbaden voorzien op liggen? Ik lig nooit gemakkelijk in bad. Ik zou liever ook zitten met water tot aan mijn kin.

9 opmerkingen:

 1. die plantenspuit werkt inderdaad fantastisch ! bij deze mijn dank aan hiskia (wist niet meer waar ik dit gelezen had)
  in plaats van wc-papier gebruik ik kleine tetradoekjes (gewoon een grote doek in stukken geknipt en randen omgestikt), gaan samen met de luiers in de was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben je ondertussen al overgeschakeld op wasbare luiers? Of is je zoontje nog steeds zo'n grote plasser?
  Ik doe hetzelfde als Sofie, maar ik steek mijn stoffen doekje gewoon eventjes onder de lauwe kraan. Gewoon mee in de luieremmer en mee wassen: veel gemakkelijker dus dan vochtige doekjes die je dan apart in de vuilbak moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah ja, die eerste tip deed ik ook!!

  Dat tweede durf ik niet want ik heb schrik dat die plastieken emmers gemaakt zijn van die gevaarlijke plastiek (waar ze geen babyflesjes meer mogen uit maken GBA??) waar die stoffen uit vrijkomen bij verhitting.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iek, ja, aan dat plastiek had ik helemaal niet gedacht. Ik ga nu effe googelen of dat enkel gevaarlijk is bij inname langs de mond of ook langs de huid.

  Van die doekjes. Vroeger hield ik mijn vochtige doekjes bij. We gebruikten die als we op stap waren. Dan werden ze thuis gewassen en gebruikt en herbruikt als doekje met wat bodylotion. Maar met die plantenspuit verbruik je dus pakken minder product. Die doekjes kan je maanden herwassen tot ze ze veel beginnen te vervilten.
  Ik was nu ook aan het denken aan lapjes die herwasbaar zijn. Tetra is toch wel ruw voor de billekes? Misschien molton? Alleen, mijn todo-lijst wordt met de dag langer. En mij zoon slaapt met de dag minder.

  Cornelie, schandalig genoeg nog altijd niet. Hij heeft maar enkele weken zo veel geplast. Maar na een paar weken wegwerp was ik eerlijk gezegd zo gewend aan die luxe: niet continu wasmachine vullen, alles op een rekje hangen, alles er weer afhalen en in kasten steken. En ook, zo een schoon klein kontje dat in alle broeken past. En dus stelde ik die wasbare maar uit. Een paar weken geleden vond ik dat het echt genoeg geweest was. De hoeveelheid luiers die hier wekelijks buitengezet worden is echt ongelooflijk. Ik snap nu pas hoeveel afval wegwerp geeft. Mijn dochter heeft altijd wasbaar geluierd. Maar zijn billen zijn gewoonweg te dik. Hij kan niet meer in zijn zus' luiers. Er zijn andere luiers (en hopelijk vallen die dus veel groter uit) besteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goho, dat was hier wel een hele lange comment.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ivm de bpa, inname langs de huid is ook schadelijk. Maar ik lees wel overal harde kunststoffen. Er wordt telkens gesproken over cd's, babyflessen, plastic bestek, ...
  Maar anderzijds was er toch zo'n gedoe rond weekmakers in bijtringen?
  * ik ga effe verder googelen *

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://us.tubtrugs.com/ is de juiste naam blijkbaar. En -ha!- ik ben blijkbaar niet de enige die aan deze toepassing gedacht heeft, want er staat gewoon foto van een kindje in de emmer op die site.

  Maar belangrijker, weekmakers zitten er blijkbaar niet in PE. Dus - oef! - ze mag morgen weer in bad.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ha wat leuk om te lezen dat de tip met de plantenspuit meer volgers heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen