donderdag 26 augustus 2010

Noteer in je agenda

4 en 5 september: Rijsel
Ik hoorde vorig jaar wel dat de verkopers daar al sinds donderdag staan om een goed plaatsje te bemachtigen en dat ze dan al verkopen. En dat - natuurlijk- die eerste dagen het schoonste gerief weggaat.
Ik ben een paar keren geweest maar dit jaar zal ik het wegens hoogzwangerheid aan mij laten voorbij gaan. Stoef achteraf maar schoon op uwen blog wat ge bemachtigd hebt. Kwestie dat ik nog meer spijt heb.
De markt is veel te groot om alles te doen en telkens verspil ik de helft van mijn tijd op plaatsen waar ik niet wilde zijn. Er is bv. een grote avenue waar er gewone markt is. Niet groenen en fruit, maar brolkledij, juweeltjes, ... Eens je daarin zit ga je aan een slakkengang mee met de massa. Er is ook een buurt met antiquairs waar je het schoonste, oude speelgoed kan vinden, stationsklokken, antieke, houten apothekersinterieurs, ... maar alles onbetaalbaar. Ik vergeet telkens achteraf te noteren in welke straten het wél erg de moeite was.
Vorig jaar zag ik een man die een ganse hoek in beslag had genomen met bergen kartonnen dozen vol oude naaipatronen. Niks gekocht want besefte niet dat zo'n sixtiesrokjes echt wel zalig moeten zijn. Er was ook iemand met een ganse stock aan knopen, paspelband, ritsen, biais. Serieus onder het stof maar bruikbaar. En nog vanalles.

12 opmerkingen:

 1. oh nee!
  dan is 't ook rommelmarkt in het Prinsenhof in Gent.
  Euhm, miss stik, je weet ondertussen wat ik graag zie, he. Breng maar mee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar meiske toch, ik kan zelf niet. Ik vrees dat ik spontaan ga bevallen als ik daar twee dagen rondhos tussen die massa volk.

  Enne, ik ken die rommelmarkt van het Prinsenhof niet maar die van Rijsel, tja, da's BIG!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. spijtig, ben dan op vakantie :( vind het altijd wel leuk om tussen de massa te snuisteren op zoek naar leuke (s)p(r)ulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 26 september: autoloze zondag in Antwerpen: Overal rommelmarkt! Geweldig!!
  Alsook in Ekeren de Kattenbergmarkt op 5 september! Echt de toppers uit de buurt van Antwerpen, vind ik!

  Nog geen rommelmarkt gedaan dit seizoen, dus ik kijk enorm naar die twee markten uit. Ze zijn écht geweldig, toch naar mijn goesting. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij gaan naar rijsel! hopelijk is het wat te doen met twee kindjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Merci voor de tip. Ben misschien van plan om te gaan. Naar't schijnt is de gewone markt van Rotterdam ook niet mis: stoffen voor 0,50 en 1 €!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben In Gent geweest naar begijnhof en heb leuke stoffen gevonden. Dat is wel stress, hoor, weten dat je op tijd moet zijn of dat dan alle toffe spullen weg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga daar ook heen. Geen enkel idee meer van de straten to be?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens de dienst toerisme zijn dit de belangrijkste wijken: http://www.lilletourism.com/info-1-232-0-nl.html
  Maar daar had ik de voorbije keren weinig aan.
  De voorbije jaren was er ook een stadsplannetje met de verschillende wijken ( http://www.flickr.com/photos/tchuntfr/2839362813/sizes/l/in/photostream/ ) maar daar kon je eigenlijk weinig uit opmaken. Het was wel handig om van de ene wijk naar de andere te gaan. Maar een standaard stadsplan doet dat natuurlijk even goed.
  Wat ik me herinner was dat er ergens wel interessante straaten waren in de buurt van een park (façade de l'esplanade??) en niet ver van de autostrade (bld. Carnot??).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. merciekes hé, we gaan dus morgen, 'k ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel plezier! Niet vergeten je vangsten te bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen