zondag 24 januari 2010

Recepten in superlatieven deel 3


Mijn laatste succes was de butterscotch saus van Smitten Kitchen. 230 verslaafden telt dit bericht. Correctie, 231, mezelf incluis. Overheerlijk alternatief voor een caramelsausje en o-zo makkelijk te maken. Het lijkt eerder op gesmolten toffee-snoepjes. Heerlijk op een ijsje, yoghurt, cake,...

Nodig:
4 el's boter
1/2 cup donkere suiker
1/2 cup room
1/4 tl zout (of meer)
1 1/2 tl vanillepoeder

Smelt de boter in een sauspannetje met dikke bodem op een halfhoog vuur. Doe de suiker, room en zout erbij en roer. Laat zachtjes koken gedruende vijf minuutjes en roer regelmatif.
Haal van het vuur en doe er de vanille bij. Proef en voeg eventueel zout of vanille toe.
Warm of koud ter verorberen en indien het toch tegenvalt mag het nog twee weken in de frigo blijven.

edit: oeps, ik zie dat ik 'chocolade' ipv 'suiker' getypt had. Hopelijk heeft niemand een vreemde caramelsaus verkregen.

0 reacties:

Een reactie plaatsen