maandag 18 juli 2011

En dan zit hij daarEn dan zit hij daar op je rug. En wanneer ik een rammelaar meeneem mag ik elke vijf minuten me bukken (nee, ik niet, meestal zijn de mensen rondom mij zo lief). En wanneer het regent is dat toch ook niet proper.
Dus maakte ik zo'n speelgoedklem, of hoe zou ik dat moeten noemen? Lang genoeg om van de ene hand naar de andere te nemen, met enige rek door de elastiek en toch niet te lang zodat hij niet tegen mijn knieën zwiept wanneer zoon niet meer wil spelen.
Heel snel gefikst. En al assorti met mijn nieuwe SSC die ik binnenkort show.

Nodig:
- brede elastiek (hier 3 cm), 45 cm
- een stuk zachte stof (overschotje draagdoekenstof, tricot, zachte katoen), breedte: zo breed als twee keer je elastiek + 2 cm naadtoeslag (in mijn geval dus 8cm breed) en 75cm lang
(je elastiek moet vlotjes uittrekbaar zijn tot de lengte van je stof)
- kam snap of metalen snap of stukje velcro
- klem zoals van bretellen en tuttenkettingen, te vinden bij bv Veritas. Neem liefst een zonder tandjes, zodat de stof niet beschadigd wordt
Bevestig je snap of velcro op de stof. Gebruik een restje stof om dat plaatsje te verstevigen, in het geval van een plastic snap. Ik was dat vergeten en het bleek een gefoefel om dat achteraf te doen. De uiterste snap / stuk velcro staat op 2,5cm van de rand. De binnenste op 12cm van de buitenste. Maar check anders eens met het speelgoed dat je in gedachten hebt. Bij onze rammelaars bleek 12cm voldoende.
Vouw je stof dubbel. Aan de kant van je snap/velcro vouw je een cm'tje om (kijk op de foto). Stik de lange zijde. Langs de andere korte kant stik je de elastiek stevig vast.Keer binnenste buiten. Zorg dat je elastiek niet verdwijnt in de tunnel.Vouw aan de kant waar je de elastiek hebt vastgenaaid een stukje om, met de klem ertussen. Met en brede en korte zigzag zet je dit vast.


Lang de andere kant zigzag je dit ook vast mét elastiek.
Klaar!

En die grauwe foto's? Dank aan ons heerlijk zomerweertje.

8 opmerkingen:

 1. Tof idee! Dat ga ik proberen te onthouden tot ik oooooooooit kinders heb ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier heb ik er ook een stuk of 5 van gemaakt. Handig in de draagdoek, kinderwagen of autostoel. Ideaal! Ik heb er ook een gemaakt met ipv snaps een lusje (die je lust om het stuk speelgoed).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een idee! En welke 'knoop' gebruik jij voor die doek?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een rucksack carry, tibetaans afgeknoopt. Een heel snelle knoop maar ik vind een double hammock toch wel pakken comfotabeler voor een langere wandeling. Voor de foto wel een snelle knoop he :-) 't is trouwens een viertje.

  BeantwoordenVerwijderen