zondag 19 december 2010

Een frambozenrommeltje



Ethon mess is de naam.
En simpel is het recept:

(voor een serieuze kom)

4 doosjes room van 20cl
6 el. suiker
5 drupjes rozenbloesemwater (optioneel)
8 grote merengues (recept o.a. hier maar ze zijn eerder 8 op 15cm groot)
750gr fruit (hier ontdooide diepvriesframbozen, maar traditioneel worden aardbeien gekozen. Nigella Lawson gebruikt ook passievruchten)



Klop de room tot stijve pieken, samen met de suiker en het rozenbloesemwater.
Verbrokkel de merengues. De stukken mogen niet te klein zijn want anders worden ze te snel zacht.
Laat een tas frambozen zacht worden op jet vuur tot de frambozen uiteenvallen. Meng voorzichtig met de room voor een gemarmerd effect.
Maak nu laagjes: merengue, frambozen, room en herhaal die drie laagjes nog eens. Bovenop komen nog wat merenguekruimels en een framboos ter versiering.
Serveer onmiddellijk.

10 opmerkingen:

  1. Mmmmmm...dat ziet er heel goed uit! Een goede tip voor de kerst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij eten dit met aardbeien en rodebessensap, ook erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh hier heb ik mij onlangs ook aan gewaagd met een vriendin - zoooo lekker! We maakten wel de luie mensen versie: verse slagroom, verbrokkelde meringues en frambozencoulis bij elkaar gooien en klaar. We overwegen bij een volgende poging wel om half slagroom-half yoghurt te gebruiken, want de pure slagroomversie werd toch wat intens bevonden...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is een luie mensenversie hoor. De merengues waren gekocht dus was het op 5 minuten klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jee wat ziet dat er lekker en goed uit. Ik vind het wel een goede voor de kerst! Ga je hem zelf ook maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. oh! slagroom EN frambozen EN meringues?!!!!!! lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En Floortje, heb je hem gemaakt? En wat vond je?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. mmmmmmmmmmmmmmmmmmm het water loopt bijna uit mijn mond heeeeeeeerlijk
    frambozen check room check suiker check
    mirengues missen we nog ;(

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gisteravond (ehm.. nacht) getest op scouting! We hebben ivm de financiƫn wel wat aanpassingen gedaan, maar bij was niettemin heerlijk! Ik heb een aangepaste versie opgenomen in het Scouting Kookboek (http://scoutingkookboek.blogspot.com) Dank voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen