zondag 24 oktober 2010

Chocladefudge


van Nigella Lawson (recept en video).

Heel simpel:
een blik geconseerde, gesuikerde melk met 350g zwarte chocolade en 30g boter laten smelten. Je kan er ook nootjes bijdoen. Afkoelen in een vorm die je later weg kan plooien of snijden, zoals een metalen schaaltje. Wanneer het afgekoeld is in stukken snijden en in de frigo bewaren.
De hoeveelheid is echt wel groot, maar we zien er ons baas over.

9 opmerkingen:

  1. oooh, fudge, één van mij favorieten, het proberen waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ideaal voor mijn lief! Dit ga ik zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat ik het deeltje 'afkoelen' zelfs niet haal als ik daar aan begin!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooh, Ik zag haar enkele dagen geleden fudge met pistachenoten maken. Ik heb het zelfs teruggespoeld om alles op te schrijven! Als het al de helft zo goed is als het lijkt, ben ik een gelukkig mens!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lili, het was dit recept, maar ik maakte het zonder de noten. Rechtstreeks vanuit de frigo opsmullen. Het is wel eerder gianduja (of hoe heet dat?) dan echte fudge maar ik vind het heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik bedoel dit: http://www.caviarmore.com/buy-caviar/image.php?id=154&type=D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mengen met gehakte pistachenoten of andere noten! Hier al jaren een succes! :D

    BeantwoordenVerwijderen