maandag 6 september 2010

potlodenmap
Op reis (ik weet het, een maand na datum blog ik hierover) wou ik een potlodentoestand meedoen voor de tijd te doden op de trein. Geïnpireerd door de potlodenrol maakte ik iets met plaats voor een tekenblok. Ik had ooit ergens iets gelijkaardigs gezien, maar kon niet meer vinden waar.
Plezant om te maken maar niet ideaal uitgewerkt. Bij de potloodrol wordt het boeltje opgerold en komt alles vrij vast te zitten, maar hier schuiven alle potloden uit hun zakje telkens je het ding toeplooit. Ik had de zakjes nochtans wat smaller gemaakt en gezorgd dat de gesloten kant langs buiten kwam te zitten maar het mocht niet baten... Eens er wat meer gescherpt wordt gaan er veel potloodjes verloren gaan.

17 opmerkingen:

 1. ik vind hem thans prachtig!!! al je ooit wilt swappen voor zoiets??!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan toch met elastiek werken?

  Ik vind hem wel schoon, heb het idee ook al vaak gezien, maar gij weet u dat toch ook altijd om te toveren tot een geweldig 'Miss Stik'-item! En van 'Miss Stik'-items, daar houden wij wel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goe gevonden én mooie kleurekes-stofkes, dikke potloden erin stoppen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dikkere potloden! De logica zelve en daar heb ik weer niet aan gedacht. Ik heb verschillende merken zitten testen en vond dat Bruynzeels het beste kleurden maar ik kan me wel tevreden stellen met een ander merk als ze daardoor beter blijven zitten.

  En Tine, hoe bedoel je, met elastiek werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had dat ook al gedacht, dat dat leuk zou zijn met een tekenboekje bij!
  En kijk zie, jij doet dat weer! :)
  Echt heel mooi en leuk.
  Hopelijk is het glij-probleem opgelost met dikkere potloden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schoon! Zeker die verschillende strookjes stof per kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wie zegt dat dat wat mooi is ook handig moet zijn? Ik vind hem prachtig! Je kunt hem altijd nog nonchalant op tafel laten liggen. Gewoon voor de sier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, hij is hoe dan ook prachtig hoor!
  Kinderziektes vertonen nieuwe ontwerpjes nou eenmaal gemakkelijk hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij is erg mooi! Met elastiek werken, daar dacht ik ook aan, zoals vroeger in die map-pennenzakken. Die hadden een hele rij elastieken 'poortjes' op een rij waar je kleurtjes in kon steken. Maar dat was vond ik vaak wat wurmen om je kleurtje er in te krijgen.

  Misschien helpt het ook als je de 'ingang' voor de potloden aan de buitenrand maakt in plaats van aan de vouwkant? Dan zakken ze juist in hun zakje als je de boel sluit. Dan moet je denk ik wel nog een flapje voorzien als sluiting, zodat ze er niet uit vallen bij het vervoer.

  Tis in elk geval een heel leuk idee en mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Awel Riet, ik had het zo voorzien zoals je schrijft: ingang langs buiten, met een flapje, afsluitbaar met velcro. Mijn stof was zo geknipt en al. Dan heb ik het projectje een paar weken laten liggen. En glad vergeten hoe ik het wou doen. Bij het aaneen stikken viel het mij te binnen maar het was te laat (lostornen en herbeginnen is niet echt mijn ding).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtig!!! en super handig met een blok

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel leuk gedaan! Van Bruynzeel hebben ze trouwens ook dikke potloden, dus je kan bij je merk blijven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig!
  Die ga ik ook proberen, ik heb nog tijd tot januari!

  BeantwoordenVerwijderen