woensdag 7 juli 2010

Frambozen-soft-ice

Ik wou deze namiddag frambozenijs maken en nam het eerste recept dat google vond. Ideaal: niks op te warmen. Omdat de frambozen uit de vriezer kwamen was het een instant soft-ice. Klaar dus op enkele minuutjes. En niet te vergeten, lekker natuurlijk.

150 ml (volle) melk, rechtstreeks uit de frigo
200 ml (1 blikje dus) room, gekoeld
200 gram diepvriesframbozen, een half pak dus
75 gram suiker

Alles bij elkaar in een hoge mixbeker. Mixen en snel verorberen. Indien je het toch te zacht vind, na enkele uurtjes in de vriezer is het stevig als een gewoon ijsje. Ik heb niet de moeite genomen om het ijs elk uur te roeren. En de ijsmachine hiervoor uithalen vond ik helemaal overdreven. Het is niet zo'n zoet ijs, maar met kinders thuis is dat wel goed zo.

Morgen eens testen met de bosbessen uit de vriezer...

0 reacties:

Een reactie plaatsen