zondag 9 mei 2010

Warme nootjes


Ik heb jaren geleden 1 Jamie Oliver-recept gemaakt. Het was een kip gevuld met kruiden en couscous als ik het me goed herinner. Een mislukking. Nooit nog Oliver-recepten gemaakt.
Een goeie maand geleden maakte ik een eerste Nigella Lawson-recept. Walgelijk. Het was een sinaasappelijs gemaakt met pure room. Ik eet nog liever boter uit een pak dan die vettige brij. Het ijs staat oud te worden in de diepvriezer en ik ging nooit nog een Lawson-recept maken. Al die celebrety-koks kunnen niet koken!
Maar een paar weken geleden wou ik toch die nootjes uit Nigella's boek testen. Het was geen recept van haarzelf dus kon het moeiljik even slecht zijn als haar ijs.
En, tadaa, de Union Square Café-nootjes zijn zo lekker dat ik ze met jullie wil delen.

250g ongezouten noten (cashew, walnoten, hazelnoten, pecans, amandelen, pinda's, ...)
Dik 10 min laten roosteren in een voorverwarmde oven van 180°.
Onmiddellijk dit erdoor roeren:
1 el grof gehakte verse rozemarijn
1/4 tl cayennepeper
1 tl donkere bastardsuiker
1 tl zout
1 el boter
In een schoon kommeke en warm verorberen.

6 opmerkingen:

  1. Hmmmmmm, warme noten heeeeeeeeerlijk! En metdie kruiden lijkt het me helemaal lekkerrrrrr...
    ga ik ook eens proberen ;-)


    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Trouwens, anders ben ik geen fan van Nigella. Die zwiert zo precies altijd maar wa in ne pot, vind ik. En zo van die ingredienten, die je enkel over't kanaal vind.

    Jamie Oliver heeft thans wel goeie dingen, al vind ik Bill Granger nog net iets beter. Hmmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben een Jamie Oliver fanaat, maar dat recept van die kip gevuld met couscous en kruiden vond ik ook een verschrikking.
    Misschien moet je hem toch nog eens een kans geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb je een aanrader tussen zijn recepten?

    BeantwoordenVerwijderen