maandag 17 mei 2010

Hanne Darboven stoft

Wow, blijkbaar heeft Ikea nieuwe stoffen. En eentje lijkt wel een Hanne Darboven (google helpt u indien uw kennis hedendaagse kunst niet al te uitgebreid is). Ik ga binnenkort eens langs in den Ikea...

12 opmerkingen:

 1. Die stof is heel leuk... Ze ligt er al even hoor (allé, in Zaventem toch) ;-) Het enige "probleem" vind ik, is dat de tekst in het echt nogal groot uitvalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, niet ideaal of misschien net leuk, zo'n detail.
  Tja, ik ben geen fervent Ikea-bezoekster. Mijn lief laat niet toe dat ik te goedkope spullen koop. Van Ikea is nl. geweten dat ze het niet al te nauw nemen met arbeidersrechten en een correct loon. Af en toe hang ik de kapitalist wel eens uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. daar ga ik zeker ook eens naar kijken & die groen met witte stip ziet er ook erg leuk uit. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je lief heeft uiteraard gelijk, maar haalt dit principe het nog als je kinderkleding koopt? of misschien naai jij alles ;-)
  want ik vraag me ook wel eens af hoe "proper" de goedkopere kleertjes zijn, maar hoe informeer je je daarover?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedkope spullen kunnen nooit 'proper'/'schoon' zijn toch? Dat fabeltje van platte pakketten en zelf je meubels ineen steken is toch erg doorzichtig. Ok, de transportkosten zijn daardoor misschien maar de helft. Maar het grootste deel van de kosten zijn toch productiekosten en grondstoffen. Met een corret loon kan je nooit aan goedkope spullen komen. Wat niet wil zeggen dat je gerief wel 'schoon' is als het duur was. Nike, Chiquita enzo zijn bv'en.
  Onze regel is in principe: nooit iets Aziatisch tenzij er geen alternatief is (informaticaspullen, speelgoed) of je het ècht ècht wil (die stof van hierboven bv ;-)).
  Nele, mijn dochter zou niet ver geraken met wat rokjes en zomertopjes he :-) 90% van haar spullen is tweedehands. Ondergoed en schoenen zijn de uitzondering. Maar de vorige eigenaar heeft ze uiteraard wel nieuw gekocht en zijn bijna altijd in Azië/Tunesië/... gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En trouwens, wie zegt dat haar zelfgemaakte spulletjes met 'schone' stof gemaakt is?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was ik me ook net aan het afvragen... Want de goedkope stoffen die jij op de markt koopt, zijn misschien ook ergens laag loon gekocht!
  Ik probeer ook dat principe te gebruiken van niets uit Azië... Gelukkig staat er in Ikea meestal op van waar het product komt! De stoffen komen van Turkije, een land waar toch wel heel wat aan stof wordt geproduceerd volgens mij?
  De meeste meubels uit Ikea worden trouwens in Frankrijk, Italië en Polen gemaakt waar de arbeids rechten toch beter zijn... Valt het op dat ik mensen uit Ikea ken? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ikea-stoffen komen volgens mij van India. En al het kleiner spul uit Ikea komt helemaal niet uit Europa maar heel wat verder. http://www.omdm.be/voir-document/70-brochure-ikea-een-model-op-losse-schroeven.html

  Ivm de marktstoffen: ja, net zoals alle stoffen worden die meestal in India of die contreien gemaakt. Alleen die Moda-stoffen. Ik heb een zeer zwaar vermoeden dat die uit Zottegem komen, of all places.

  Maar misschien moeten we hier niet al te veel over uitwijden. Dat design van het stofke is toch schoon, he.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Enne, nog eentje om het af te leren. Turkije is niet zo'n veel betere leerling dat India hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zottegem? Dat ligt hier vlak bij! Ik vraag me af waar die fabriek dan wel is!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het kleiner spul komt inderdaad van veel verder weg! Enkel glaswerk komt uit Nederland/Portugal...
  Maar onlangs dus een artikel gelezen dat grote dure merken zoals Armani/Versace/... ook allemaal made in China zijn en dat de werkcondities al veel beter zijn geworden...
  Ach ja, het is moeilijk om de herkomst van alles te proberen controleren en je kan maar proberen je best te doen natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. E&M: daar is een fabriek waar ze stoffen voor Ann De Meulemeester, Dries van Noten, Quicy, ... maken.

  BeantwoordenVerwijderen