dinsdag 13 april 2010

Platte pop
Ik hoor u al denken: "Tsss, wat zit ze nu uit te spoken op haar halve dag verlof. Een poppetje! En ik maar wachten op een patroon van dat ballonrokje."

(Dat jullie zitten te wachten op dat patroontje denk ik alleen maar om mijn eigen ego te strelen...)

Ik had goeie voornemens. Ik ging DIRECT een derde rokje maken, foto's nemen en dan die tutorial helemaal kloppend maken. Maar dan kwam Eloleo roet in het eten gooien. Ze linkte naar dertig andere projectjes, waarvan er eentje allerlei radertjes aan het werk zetten.

Fijn zo'n popje.  Toen ik de papieren versie enkele weken geleden zag passeren zat ik al te mijmeren over een stoffen tegenhanger. Iets met velcro moest dat zijn. En dan blijkt dat iemand dat al klaargestoomd had. Maar ik wou het toch wel ietwat anders.
Ten eerste met een gezichtje. Met Illustrator heb ik wat gefabriceerd dat veel te Barbie-achtig overkomt maar ik vind het ok en heb niet het geduld (en de kunde) om er nog aan te verbeteren. Met transfertpapier komt dat gezichtje wel op zijn plaats, wanneer de inktjetbezitters terug zijn van op reis.
Kapseltjes zijn ook heel fijn om te verwisselen, dus velcro op haar kopje.
Velcro als ondergoed was een prima idee, waar ik nog niet aan gedacht had. Maar waarom de pop niet dubbel maken. Langs de ene kant open oogjes, langs de andere gesloten. De dag- en de nachtversie, zeg maar. Kwestie dat ze ook 's avonds een hippe pyjama kan dragen. Of een négligeeken. Trouwens, ik vind het onlogisch om de ruwe kant op de kleedjes te gebruiken. Akkoord, het ondergoed ziet er realistisch uit zo in de zachte velcro. Maar als al die kleedjes bij elkaar liggen gaan ze niet lang leven. Die ruwe velcro van het ene kleedje trekt de stof van het andere kleedje stuk. Dus omgekeerde werkwijze: ondergoed ruw en kledij zacht.
Punt vier, natuurlijk weeral die mousse om het te verstevigen.
En tot slot, geen saaie blousjes, tuttige kleedjes en ouderwets rokje. Nee, een Zsazsarokje, een ballonrokje, een pofbroek en nog heel wat in mijn hoofd maar nog niet gemaakt. 

Maar EERST dat échte ballonrokje. (Denk ik...)

5 opmerkingen:

 1. wauw, wat een mooie stoere meidenpop! Zo leuk gedaan.Wat is dan die mousse die je ertussen hebt gedaan? vind het echt een leuke pop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke pop, met heel leuke kleertjes!
  En ik zit inderdaad wel te wachten op jouw patroon van dat prachtige ballonrokje. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poppie:
  een dikke mousse die vaak onder een tafellaken gelegd wordt.
  tafelbeschermer van schuim:
  http://images.kapaza.com/photos/19500000/19561246.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht dat mijn dochter totaal geen interesse zou hebben. Ze wordt in juli 3. Ik zag het een beetje als speelgoed voor later en als een plezant projectje voor mezelf. Maar ze speelt er echt graag mee. Wat een druk op mijn schouders: ze wil véél kleedjes. Ze gaat het popje zelf halen en speelt heel autonoom. Nu is er wel nog niet veel te verwisselen qua kledij maar dat komt.

  BeantwoordenVerwijderen