maandag 30 november 2009

Mijn perfecte rok


Voilà se! Eindelijk eens een "eigen ontwerp" waar ik écht fier op ben. Het is niet goed te zien op de foto, maar ooit neem ik eens ene bij daglicht. Of beter, laat ik er ene nemen.
Met de aanwijzingen van Mme Zsazsa's cirkelrok heb ik een resem proefrokken gemaakt. Alle rokken in een proefstofje van 1€, deze ook. Ik wilde nl. een cirkelrok met een bovenpand dat vrij breed is (kan je niet zien op de foto omdat mijn t-shirt te lang is). Na heel wat rekenen en uittesten (te lang, te wijd, bovenpand te groot, ...) was ik tevreden met dit exemplaar. Dit goedkope stofje is echt de max. Het lijkt bruin maar er zit geen bruine draad in. Wel bordeaux, groen, lichtblauw, marine en geel. Synthetisch hoor (wat makkelijker te zomen blijkt) maar dat geeft dat dubbele effect: van de ene kant zie je vooral een bordeaux schijn, langs de andere kant groen.
Na al die gratis patroontjes van anderen, wil ik best een patroon incl. tutorial posten. Laat maar iets weten dan.

9 opmerkingen:

 1. okido. Wanneer mijn machine gerepareerd is en ik een scanner van iemand kan gebruiken, zal ik er voor zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als beginner zie ik het wel zitten om deze rok te maken. Dus als je kan, mag je me altijd dit patroon en tutorial bezorgen. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je hiervan toevallig al een tutorial geplaatst? Ben hier terecht gekomen via Mme Zsazsa, maar ik ben erg benieuwd hoe jij het hebt aangepakt (elastiek of rits bijvoorbeeld) ;) Alvast bedankt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, geen tutorial. Het is geen gewone cirkelrok. Het rokgedeelte is gebaseerd op de cirkelrok. De tailleband ook maar volgt een andere vorm. Eerlijk gezegd zie ik er tegenop een beschrijving te posten omdat het zo ingewikkeld was. Ik heb makkelijk 6 rokken gemaakt eer ik tot deze kwam. Allez, ik zie er tegenop een nieuwe rok te maken, eerder.
  Maar als je een cirkelrok maakt zou ik sowieso met een rits werken. Is helemaal niet moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoihoi,

  Ik maakte daarstraks een proefrok via da zsazsabeschrijving. Met tailleband dus:-)
  Maar euh, ik vind die tailleband niet zo geslaagd... hij "gaapt" vanboven en als ik mijn rok dan wat naar beneden trek, zodat hij wel aansluit, is de rok helemaal niet flatterend meer aan mijn kont (ik weet niet bij wie - poep of rok- de schuld het meest ligt maar goe:) ).
  Dusss nu is mijn vraag: welke vorm gebruik jij als tailleband? Zou het helpen als ik de tailleband als 'trapezium' maak, dus een verschillende maat bovenaan en onderaan. Dankjewelll!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds die rok (twee jaar geleden dus) wil ik een nieuwe maken. Een tailleband van bv. de knipmode-van-juni-2010-rok met een (wat was het, een halve of kwart?)cirkelrok eronder. Snap je?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,

  Ik heb je blogje net ontdekt. Ben een beginnende naaister en erg benieuwd naar de tutorial van dit rokje :)

  BeantwoordenVerwijderen