tag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post4241842169094863693..comments2023-11-03T06:23:55.520-07:00Comments on Miss Stik: Op zoek naar...Miss Stikhttp://www.blogger.com/profile/07513110217393492023noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-28170939941701761942010-03-31T13:20:14.239-07:002010-03-31T13:20:14.239-07:00Ja hoor, ik weet wel dat onze spaghettisaus niet d...Ja hoor, ik weet wel dat onze spaghettisaus niet de authentieke ragú (klopt?) is. Maar wel lekker voor Belgen!Miss Stikhttps://www.blogger.com/profile/07513110217393492023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-13610628462278494232010-03-31T12:27:09.077-07:002010-03-31T12:27:09.077-07:00Grappig. Ik heb ooit in Hongarije een gevulde papr...Grappig. Ik heb ooit in Hongarije een gevulde paprika met een tomatensausje gegeten, dat ik heel graag nog eens opbieuw wil.<br />Spaghettisaus... Mijn wederhelft is de kok in huis én een halve Italiaan. Wat jij beschrijft heet hier dus een "Belgische spaghetti" en wordt enkel buitenshuis gegeten :-)Nelehttps://www.blogger.com/profile/10290312111211730012noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-58509438662169618402010-03-31T06:08:52.557-07:002010-03-31T06:08:52.557-07:00Nee hoor :-) Je mag wel eens komen proeven.Nee hoor :-) Je mag wel eens komen proeven.Miss Stikhttps://www.blogger.com/profile/07513110217393492023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-74774394745658739482010-03-31T05:24:05.389-07:002010-03-31T05:24:05.389-07:00Volgens mij maak jij gewoon al dé beste spaghetti ...Volgens mij maak jij gewoon al dé beste spaghetti saus.... ;)<br />Stuur eens een potje op. Zal eens proeven en bevestigen!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-18444165046825318312010-03-30T13:51:14.540-07:002010-03-30T13:51:14.540-07:00De pasta is inderdaad een zeer belanrijke factor. ...De pasta is inderdaad een zeer belanrijke factor. De fijnste cappellini gebruik ik ook. Nog een beetje al dente. Ik heb daarnet - dit klinkt niet als een verrassing - spaghetti gemaakt en de cappellini was op. We hadden nog linguini maar het geheel smaakt dan anders. <br />Suiker of ketchup heb ik ook al gedaan. Ofwel extra veel wortelen en gestoofde uien aangezien beide zoet zijn zouden ze de suiker kunnen vervangen. Trouwens, als je je tomaten lang genoeg laat koken gaat die zurige smaak ook zo weg. <br />Dat van die lookboter kende ik nog niet. En de room heb ik ook nog niet getest. Maar van de roux ben ik niet zo zot (is eerder iets voor tomatensaus met ballekes) en ik denk dat dat gelijkaardig zal smaken.Miss Stikhttps://www.blogger.com/profile/07513110217393492023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-41502356201373366792010-03-30T13:07:41.011-07:002010-03-30T13:07:41.011-07:00Mijn geheimen:
- een suikerklontje toevoegen
- ond...Mijn geheimen:<br />- een suikerklontje toevoegen<br />- onder de berg gemalen kaas een klein beetje lookboter (ze deden dat hier in de Kikker in Gent waar ze volgens mij de overheerlijkste spaghetti serveerden)<br />- eventueel een klein beetje room maar daar ben ik zelf niet zo zot van<br />- de allerdunste spaghetti gebruiken<br />- en vooral: de saus een dag laten staan!<br />Smakelijk!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-82400821552944736122010-03-30T12:44:38.986-07:002010-03-30T12:44:38.986-07:00Kijk nu wat ik tegenkom:
http://www.nieuwsblad.be/...Kijk nu wat ik tegenkom:<br />http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLMPO_20100323_004<br />Ik ben blijkbaar niet de enige die droomt van deze saus.Miss Stikhttps://www.blogger.com/profile/07513110217393492023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-24468841356065849782010-03-30T12:35:28.439-07:002010-03-30T12:35:28.439-07:00Zonder hier de ondankbare trut te willen uithangen...Zonder hier de ondankbare trut te willen uithangen, ik heb enorm veel ervaring met de zoektocht naar de Ideale Spaghettisaus. Ik heb dus al saus gemaakt met een roux, met veel en met weinig wijn, sausen die drie uur moeten staan pruttelen, met bergen verse kruiden uit de tuin (ok, zonder salie en lava's - heb ik zelfs moeten gaan wikipedia'en - maar wel met veel verse rozemarijn, oregano, basilicum, tijm, laurier), met massaal veel groenten en met enkel ui en tomaat, met ketchup en/of tomatenconcentraat, met gepelde tomaten, passata, tomatenblokjes en zelfs - schande! - een pot supermarktsaus erbij, met ongemixt (meestal) of halfgemixt of volledig gemixt. <br />Nu doe ik er wel meestal geen zout in. In gehakt zit al zoveel zout enneuh... gezond is dat toch niet. Kan zijn dat dit al een eerste sleutel naar succes is.<br />Mijn sausen zijn bijna altijd lekker geweest, vaak heerlijk (zoals ongetwijfeld jullie recepten van hierboven), maar nog nooit onvergetelijk. En daar zit ik nu mee in.Miss Stikhttps://www.blogger.com/profile/07513110217393492023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-21646631763732995132010-03-29T15:04:20.609-07:002010-03-29T15:04:20.609-07:00Mijn lief vind mijn spaghettisaus de beste. Nochta...Mijn lief vind mijn spaghettisaus de beste. Nochtans is 'm nogal kritisch wat eten betreft, dus dat zegt wel wat.<br /><br />Int kort:<br /><br />Ajuin (veel, 2 dikke of zo) en behoorlijk wat teentjes look stoven in olijfolie. Dan 3 kleuren paprika en courgette in blokjes laten stoven tot ze zacht worden. Ondertussen gemengd gehakt opbakken (500g) en ook champignons (ook 500g) in schijfjes bakken. Als de groentjes zacht zijn (ik laat de paprika liefst nog een beetje krokant) doe ik alles uit de pot, in één grote kom. Dan maak ik een roux in de pot waar ik de groenten heb gestoofd (belangrijk voor de smaak denk ik) maar ipv melk of zo toe te voegen maak ik die saus met 2 blikken tomatenblokjes met basilicum bij. Dan wat water erbij want dat heeft de neiging nogal dik te worden, 1 klein blikje tomatenconcentraat en dan kruiden, veel kruiden: peper, zout, ne heleboel spaghettikruiden, paprikapoeder (ook wel veel), thijm, oregano (een beetje), italiaanse kruiden als we dat in huis hebben, pili pili (we houden van pikant), cayennepeper, gedroogde basilicum en een klein snuifje curry, EN zeker niet vergeten: twee laurierblaadjes! Dan alle groenten en het vlees ineens in de saus, mengen, nog wat laten pruttelen en klaar!! Nog een beetje verse basilicum op het allerlaatste erbij is ook lekker!severienhttps://www.blogger.com/profile/15736367962359756090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-75732562502219265222010-03-29T13:54:49.519-07:002010-03-29T13:54:49.519-07:00haha ... ik heb een lekker spaghettisausje!
Niet a...haha ... ik heb een lekker spaghettisausje!<br />Niet alleen veel verse groentjes en gehakt, maar de afwerking doet het hem: goede kruiden o.a. oregano en basilicom en een beetje heinz tomatenketchup. <br />Een brik Heinz tomato frito door de saus draaien is ook niet slecht.<br />Geen gezever. Volgens mij is het de suiker in de ketchup die het hem doet. <br /><br />Smakelijk!Mme Lihttps://www.blogger.com/profile/13536716593526469439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-82938999266571062392010-03-29T12:38:04.735-07:002010-03-29T12:38:04.735-07:00Het zijn eigenlijk de kruiden die het hem doen (li...Het zijn eigenlijk de kruiden die het hem doen (liefst vers uit de tuin: peterselie, bieslook, basilicum, lava's, tijm, ietsiepietsie salie). Aangezien Lief en ik geen vlees eten, maken we de vegetarische versie: ofwel alleen groentes ofwel met seitangehakt.<br />En een beetje kruidenkaas of zure room of pesto kan wonderen doen.<br />Ik vind mijn spaghetti best wel ok.<br />Vroeger deed ik daar ook soms rozijnen en noten bij.<br />En als laatste : het hangt ook erg af welke passata je gebuikt (de bioversie is echt super lekker).<br />Succes in je zoektocht!Je SuPoZehttps://www.blogger.com/profile/09728690090501431808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-38978594994811984162010-03-29T12:19:35.285-07:002010-03-29T12:19:35.285-07:00Ik vind het leukste aan spaghettisaus dat iedereen...Ik vind het leukste aan spaghettisaus dat iedereen zijn eigen recept heeft zodat het bij iedereen anders smaakt, maar toch altijd lekker is... <br />Bij mij gaat het zo: uien bakken, wortels erbij, 3 kleuren paprika erbij, courgette erbij, bliktomaten erbij. Wanneer de groenten zacht zijn, mix ik dit alles half (zodat de saus vloeibaar is met toch nog wat groentenbrokken). Ondertussen gehakt apart bakken met wat peterselie. Bij de saus doen en klaar!boomiehttps://www.blogger.com/profile/08950638243627464112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-38229061722066209902010-03-29T10:13:32.602-07:002010-03-29T10:13:32.602-07:00Ik maak de saus zoals jij die eerste beschrijft: u...Ik maak de saus zoals jij die eerste beschrijft: uren groenten snijden, apart gehakt bakken, enz. <br />En dat vind ik de allerlekkerste :).Janina Modaalhttps://www.blogger.com/profile/13803961411345471127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2716907822387708175.post-14942548772503897592010-03-29T06:51:31.680-07:002010-03-29T06:51:31.680-07:00Ik vind die van mijn mama het beste ^^ Die smaakt ...Ik vind die van mijn mama het beste ^^ Die smaakt zoals de spaghetti kastart.Anonymousnoreply@blogger.com